Karel Nocar na reprezentačním srazu.

Karel Nocar na reprezentačním srazu. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Bereme jenom dva body, říká před duelem s Norskem kapitán Nocar

  • 0
Skoro by se mohl sázet s Filipem Jíchou, kdo přijel do Zlína v lepší náladě. Kapitán české házenkářské reprezentace Karel Nocar vede se svým Chambéry francouzskou ligu bez ztráty bodu a zároveň se těší z postupu do osmifinále Ligy mistrů. "Je to příjemné," pousmál se Nocar.

Přenesl jste si klubovou pohodu také do reprezentace?
Věřím, že ano, protože nálada v Chambery je dobrá. V lize jsme neprohráli 28 zápasů v řadě, takže si jen můžu přát, ať nám to vydrží.

Nyní vás čeká reprezentační dvojzápas s Norskem. Co na něj bude platit?
Předpokládám, že stejně jako na mistrovství světa budou vycházet ze zajištěné obrany 6-0, kterou taky budeme chtít aplikovat. Ale budeme se soustředit především na sebe. Snažit se co nejlíp bránit, chodit rychle dopředu a dávat lehké góly. Vím, že nás nečeká nic snadného, protože Norsko je soupeř na naší úrovni. Ale hrajeme doma, půjdeme si pro dva body.

Národní tým nastoupí v nejsilnějším složení po čtyřech měsících. Nemůže to negativně poznamenat vaši hru?
Tým se zná, takže se nebudeme vymlouvat. Jsme připraveni.

V kvalifikaci o Euro jste vyhráli oba dosavadní zápasy. Bude stačit jedno vítězství nad Nory k postupu?
Jediný cíl, na který se soustředíme, je středeční zápas. Pokud Nory porazíme, k mistrovství Evropy v Srbsku výrazně nakročíme.

Za výhrou vás požene vyprodaná hala. Počítal jste s tím?
Je super, když národní tým hraje doma před vyprodanou halou. Je to vizitka sportu, pro všechny je to příjemné. Dobře to působí i na soupeře a je to přínosné také pro televizi. Sport má pak větší šťávu. Proto se všichni moc těšíme.

Jak se vám vůbec ve Zlíně hraje?
Minule proti Řecku to bylo výborné.