Woods neobhájí titul ve hře na jamky

  • 1
Carlsbad - Už ve druhém kole skončilo mistrovství světa golfistů ve hře na jamky pro dva velké favority. Obhájce titulu Američan Tiger Woods vypadl po prohře 1:3 s dvaatřicátým hráčem světového žebříčku Australanem Nickem O'Hernem. První hráč světa Vijay Singh ve stejné fázi soutěže dotované částkou 7,5 milionu dolarů nestačil na amerického soupeře Jaye Haase, kterému podlehl v poměru 2:3.

Český rodák s německý pasem Alexander Čejka opustil šampionát, v němž startovalo 64 elitních golfistů, už v prvním kole.

Čejka prohrál duel se Španělem Sergiem Garciou 2:4.

Woods brzkým vyřazením opět přišel o možnost vrátit se do čela světového žebříčku, kde strávil do loňského září rekordních 264 týdnů. Singha mohl sesadit z trůnu už před týdnem v Los Angeles, ale neuspěl ani tentokrát na dalším kalifornském hřišti
v Carlsbadu.

Americké hvězdě se nedařilo především patování a několikrát předvedl divákům útrpnou grimasu. "Když vám to nejde na greenu, je to těžké," prohlásil Woods.

"V téhle hře se může stát cokoliv. Byla to otázka toho, kdo udělá více chyb. Tiger měl smůlu při několika patech, to rozhodlo," uvedl O'Hern.

Australský golfista uspěl i v následném souboji s Britem Lukem Donaldem a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s dalším britským hráčem Ianem Poulterem. Ostatní dvojice tvoří Stewart Cink - Chris DiMarco (oba USA), Adam Scott (Austr.) - David Toms (USA) a Retief Goosen (JAR) - Robert Allenby (Austr.).