Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge | foto: AP

Woods není dobrý příklad pro mládež, uvedl šéf olympijského výboru

  • 12
Předseda Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge vyjádřil zklamání nad aférou Tigera Woodse. Situaci golfu jako nového olympijského sportu to však neohrozí.

K milostným eskapádám nejlepšího golfisty světa Tigera Woodse už se vyjádřil i předseda Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge, který je chováním americké hvězda zklamán.

"Žádáme sportovce, aby šli příkladem mladým lidem. A to se v případu Tigera Woodse nestalo," uvedl belgický funkcionář v rozhovoru pro španělský list El País.

Spojení Tiger Woods a Gatorade od roku 2010 končí, sponzor s golfistou neprodloužil smlouvu.

"Uvidíme, jak se to vyvine, ale to není věc Mezinárodního olympijského výboru," řekl Rogge.

Golf byl letos v říjnu přijat do programu olympijských her a objeví se v Riu de Janeiro 2016 a pak také v roce 2020. Podle mnohých dostal tuto šanci i díky Woodsovi, který má velkou zásluhu na popularitě této hry.

Prezident MOV Jacques Rogge oznamuje přidělení letní olympiády 2016 brazilskému Riu

Nejlépe placený sportovec světa nedávno přerušil na neurčito svou kariéru, aby se mohl naplno věnovat rodině a pokusil se zachránit manželství.

Jeho svazek s manželkou Elin, s níž má dvě děti, je údajně ohrožen kvůli Woodsovým nevěrám. K milostným pletkám s třiatřicetiletým Američanem se v uplynulých týdnech přihlásilo patnáct žen.