Golf-ilustrační.

Golf-ilustrační. | foto: Martin Kabát

Vietnamští úředníci nesmějí hrát golf. Moc vás rozptyluje, vytýkají jim

  • 3
Máte se starat o dálnice, vlaky a letadla a ne hrát golf, vytkla hlava vietnamského ministerstva dopravy svým podřízeným. Šéf resortu Dinh La Thang proto vydal zákaz: "Žádný golf nebude, hra vás až moc rozptyluje od práce."

V dokumentu, který ministr nedávno vydal, se píše, že někteří čelní představitelé ministerstva podávali nevýrazné výkony ve své práci a jednou z příčin je, že trávili příliš mnoho času na golfových greenech.

Oficiální web resortu proto v úterý večer uveřejnil prohlášení, které všem vyšším úředníkům a výkonným šéfům úřadu nařizuje omezení golfové hry, zvlášť v této složité ekonomické době.

"Někteří neprojevili dostatečnou aktivitu ve své práci, která tak vedla k pomalému projednávání našich záležitostí," uvedl La Thang. "Ovlivňují tak postup důležitých projektů."

Golf se v poslední době stává čím dál tím oblíbenější zábavou, především pak mezi sílící střední vrstvou, vysoké představitele vládní komunistické strany nevyjímaje. Za poslední roky ve Vietnamu vyrostlo několik desítek golfových hřišť.