Danny Lee je nejmladším účastníkem Bridgestone Invitational, který se hraje ve Firestone Country Clubu.

Danny Lee je nejmladším účastníkem Bridgestone Invitational, který se hraje ve Firestone Country Clubu. | foto: Reuters

Teenager Danny Lee láme rekordy jak na běžícím pásu. Nyní překonal Sergia Garcíu

  • 1
Talentovaný golfista Danny Lee se stal nejmladším hráčem, který nastoupil na jednom ze čtyř turnajů série World Golf Championship. A po prvním kole se dělí o osmé místo.

Danny Lee je nejmladším hráčem, který kdy nastoupil v turnaji série World Golf Championship. Devatenáctiletý Novozélanďan o půl roku překonal Sergia Garcíu, který od roku 1999 tento rekord držel.

Lee ve Firestone Country Clubu rozhodně nehraje druhé housle. Ve čtvrtečním kole zahrál pět birdie, tři bogey a s výsledkem -2 se dělí o osmé místo. Na vedoucího Padraiga Harringtona ztrácí čtyři rány. Stejně jako Lee je na tom například Tiger Woods.

Lee je nejmladším vítězem US Amateur - ve věku 18 let a jeden měsíc o půl roku překonal rekord Tigera Woodse z roku 1994. I díky tomu se stal světovou amatérskou jedničkou, kterou byl nepřetržitě rekordních 34 týdnů. Další rekord si připsal v únoru letošního roku, kdy se stal nejmladším vítězem turnaje European Tour - nad hlavu tehdy zvedl trofej pro šampiona Johnnie Walker Classic.

Lee má za sebou i účast na letošním Masters, v té době ještě jako amatér. Tehdy měl dobře rozehráno, aby minimálně prošel cutem, na poslední devítce však vyhořel, na jedné jamce zapisoval i quadruple bogey (4 rány nad par) a nakonec se do víkendových bojů neprobojoval.

Přesto má ve své krátké profesionální kariéře dvě umístění v TOP 25 a dokonce i jedno v nejlepší desítce - v červenci skončil sedmý na AT&T National. Za deset profesionálních turnajů vydělal přes 350 tisíc dolarů.