Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 3.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 3. | foto: Prosper Golf Resort

Představujeme hřiště pro Czech Open v Čeladné: jamka č. 3

  • 0
Unikátní koncepce víceúrovňových greenů, které svým charakterem a velikostí nemají v České republice obdoby, potrápila loni nejednoho profesionálního hráče při turnaji European Tour v Čeladné.

Pro birdie šanci je na takových greenech nutné trefit vzdálenost přihrávky. Při Czech Open proto bude zajímavé dění na odpalištích tříparových jamek. I profesionálové na poslední chvíli mění hůl za jinou, ač už byli pro některou rozhodnuti.

Magazín golf.idnes.cz s blížícím se termínem velké akce (19. - 22. srpna) představuje jednotlivé jamky mistrovského podbeskydského hřiště.

Č. 3, par 3, 195 metrů

Domácí hráč Stanislav Matuš, jenž má hřiště zažité, charakterizuje jedničku takto:

"Jamka má dvě odpaliště. Delší bude použito na Czech Open, kratší měří asi 170 metrů.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 3, nákres.

Rána musí být dobře umístěna na správné patro členitého greenu. Bunkery obklopující green zachytí každou špatnou ránu z tee.

Důležitým faktorem je i vítr, který může zamíchat volbou hole. Out of bounds je po celé délce napravo."

Anglický profesionál Brett Brasier, jenž letos začal působit v Čeladné jako head pro, k tomu doplňuje:

To je dobrá tříparovka. Bude to chtít tak šestku železo, nebo něco podobného podle povětrnostních podmínek. Když fouká vítr, je to tady těžší. Z půlky záleží na povrchu greenu.

Ten je členitý a rychlý, což taky nabádá dobře zvážit volbu hole. Vpředu je green hlídaný nebezpečným bunkerem a další poberou všechno, co jde trochu stranou. Také strom vpravo je velmi dobře umístěn, aby zadržel zbloudilé míče.

Golfové hřiště Old Course v Čeladné, jamka č. 3.