Nejlepšími amatéry jsou Kvídová a Svoboda

Praha - Nejlepšími českými amatérskými golfisty roku se stali Petra Kvídová z GC Štiřín a Roman Svoboda z GC Poděbrady. Zatímco Kvídová si modré sako - po vzoru zeleného z US Masters v Augustě - oblékla již potřetí, Svoboda, který získal všech pět domácích titulů, zvítězil poprvé. V rámci sedmého Večera českého golfu, který v pražském kině Blaník velmi vtipně moderoval Marek Eben, byli oceněni i další hráči.

Petr Nič z GC Praha převzal cenu za celkové prvenství v Czech golf amater tour, mezi ženami se ze stejného titulu radovala Zuzana Mašínová z téhož celku.  Nejlepším českým kadetem se stal Štěpán Havránek z GC Semily, nejlepším seniorským hráčem pak Jiří Kodeš z GC Poděbrady, úspěšný reprezentant na ME.

Nejlepším profesionálem byl poprvé vyhlášen Petr Němeček. Tradičně se uděluje i výroční cena České golfové federace: letos ji za dlouholetý přínos pro český golf převzal Luděk Eremiáš, majitel halového centra Erpet v Praze na Smíchově.

Do síně slávy přibyla čtyři jména. Luisa Abrahamsová byla oceněna nejen za své mimořádné úspěchy v třicátých letech, ale i za významnou pomoc českému golfu po roce 1948, kdy již žila v Anglii. Vedle ní se mezi elitu dostala Hana Chrástková-Brožová, majitelka čtrnácti titulů mistryně republiky, in memoriam Artur Štika za svou organizátorskou činnost a úspěšný hráč a později organizátor Miroslav Vostárek.