Lukáš Tintěra

Lukáš Tintěra | foto: Martin Kabát, Bunkershot

Kvalifikaci golfové European Tour rozehrál nadějně pouze Tintěra

  • 0
Tři čeští profesionální golfisté rozehráli druhou fázi třídílné kvalifikace o účast mezi evropskou profesionální elitou s rozdílnými výsledky. Zatímco Lukáš Tintěra je na hřišti La Manga s výkonem -2 na 20. místě s optimistickým výhledem pro příští kola, Jakub Kučera a Martin Příhoda na hřišti Las Colinas zůstávají s velkým odstupem od hranice elitní dvacítky, která si vybojuje postup.

Tintěrovi úvodní den vyšel, i když měl nervózní úvod se dvěma bogey. Startoval mezi prvními, na hřišti s parem 73 zahrál 71 ran a po prvním kole figuruje na hranici postupu.

Naději může živit po 1. kole i Kučera, který na hřišti s parem 71 nastřádal 73 úderů a je na 62. místě se ztrátou tří ran na 20. místo. Příhoda prožil divoké kolo, v němž mimo jiné na pětiparové jedenáctce zahrál osm ran. Jeho 79 ran bylo nejhorším výsledkem dne.

Do "kvalifikační školy" pro příští sezonu elitní série European Tour se přihlásilo přes tisíc hráčů. Do druhé fáze, v níž se bojuje na čtyřech souběžně hraných turnajích, jich postoupilo více než 300.

Do finálové třetí fáze postoupí 80 nejlepších (20 z každého turnaje). Na konci šestikolového turnaje hraného za týden v Gironě pak bude třicet (a všichni další se stejným výsledkem jako 30. v pořadí) šťastných, kteří budou nastupovat v elitním seriálu v roce 2012. Během náročné kvalifikace ti nejlepší odehrají celkem 252 jamek.

,