Robert Karlsson, BMW Championship

Robert Karlsson, BMW Championship | foto: AP

Karlsson si z Londýna odskočil do Monaka a zahrál rekord náročného hřiště

  • 0
Robert Karlsson si po odehrání druhého kola sbalil kufry a z Wentworthu zamířil domů do Monaka. Tam zjistil, že nakonec prošel cutem a noc strávil cestou zpět. I přes dvě hodiny spánku stanovil nový rekord hřiště a z 64. místa je rázem druhý. O dvě rány za loňským nováčkem roku Chrisem Woodem.

Do finálového kola prestižního BMW Championship, který se hraje ve Wentworthu na okraji Londýna, půjde z prvního místa domácí mladík Chris Wood. Dvaadvacetiletý rodák z Bristolu vede se skóre -8 před svým o rok mladším krajanem Dannym Willettem. Oba však zastínil příběh a výkon Roberta Karlssona.

Čtyřicetiletý Karlsson po druhém kole odletěl domů do Monaka, protože si myslel, že neprojde cutem. Ani nestihl manželce říct "ahoj", když se před domem dozvěděl, že si zahraje i o víkendu. Vyrazil proto na letiště do Paříže, objednal za 11 tisíc dolarů soukromý tryskáč do Londýna a na dvě hodiny usnul. Na snídani si z něj jeho dánský kolega Soren Hansen dělal srandu, že teď stačí jen vyrovnat rekord hřiště v podobě 63 ran a budou o tom všichni psát.

Robert Karlsson, BMW Championship

A Karlsson převedl, co Hansen říkal. Předloňský vítěz European Tour v sobotu ukázal, že i na extrémně náročném hřišti, které prošlo hodně diskutovanou přestavbou v podání Ernieho Else, lze zahrát velmi nízké skóre a se 62 ranami stanovil nový rekord hřiště.

Švéd, kterého několik měsíců trápily problémy s okem, se na okraji Londýna postupně zlepšuje. V prvním kole zahrál 75 ran, v pátek se zlepšil o pět ran a v sobotu dokonce o dalších osm! Na zahrání hřiště ve Wentworthu mu stačilo 62 úderů. Za celé kolo zahrál devet birdie, včetně náročné a nové osmnácté jamky. Diky tomu si zlepšil skóre o devět ran a z 63. místa se vyšvihl na druhé.

Velkou jízdu vzhůru leadeboardem během tzv. Moving day předvedl kromě Karlssona i stále osmnáctiletý jihokorejský talent No Sung-jul. Vítěz letošního Malaysian Open do soboty vstupoval z 63. místa, díky osmnácti jamkám za 65 ran poskočil na desáté místo.

Rory McIlroy, BMW Championship

Naopak designér změn Els ve třetím kole zahrál pět ran nad normu hřiště a klesl z devátého na třicáté místo. O devět míst hůř je Rory McIlroy, o dalších devět Lee Westwood.