Golfisté budou bojovat o domácí tituly

Praha - Nejvýznamnější domácí golfová událost roku, mezinárodní mistrovství republiky ve hře na rány, se uskuteční od středy do soboty na hřišti Astoria Golf Clubu v Cihelnách u Karlových Varů. Na šampionátu budou hrát nejlepší čeští amatéři i přijede silná zahraniční konkurence. Obhájci titulu jsou Portugalec Nuno Henriquez a Rakušanka Stefanie Endstrasserová.

Z českých hráček byla loni druhá Jessica Kordová, nejlepším mužem byl na čtvrtém místě Marek Nový.

Limit hendikepu pro muže je 3,0, pro ženy 5,5. Do soutěže bude přijato 90 hráčů a 36 hráček s nejlepšími hendikepy v okamžiku uzavření přihlášek.

Nebude-li naplněn maximální počet účastníků, mají šanci i golfisté s vyššími hendikepy. Podle uvážení zařadí Česká golfová federace do soutěže reprezentanty a nadějné mladé hráče.

Turnaj se hraje na čtyři kola, po polovině soutěže bude postupový cut pro 70 mužů a 24 žen a další hráče a hráčky se stejným výsledkem. Po třetím kole postoupí do závěrečného dne 40 mužů a 15 žen.

První dvě kola se budou započítávat do Poháru národů, soutěže národních týmů, složených ze tří mužů nebo tří žen. V každém kole se týmu započítávají vždy dva nejlepší výsledky. Před rokem získalo Pohár národů družstvo mužů Česka ve složení Miroslav Holub, Marek Nový, Cyril Suk a domácí golfistky Kordová, Zuzana Mašínová a Tereza Vavrušková.