Jihoafrický golfista Dean Burmester

Jihoafrický golfista Dean Burmester | foto: AP

Jihoafričan Burmester v rozstřelu o titul na turnaji LIV v Miami porazil Garcíu

  • 0
Jihoafrický golfista Dean Burmester se po dvoukolovém rozstřelu se španělským rivalem Sergiem Garcíou dočkal prvního triumfu na okruhu LIV. Čtyřiatřicetiletý hráč dosud vítězil pouze na evropské DP World Tour, na sklonku minulého roku na ní získal na domácích akcích v Johannesburgu během dvou víkendů za sebou třetí a čtvrtý titul v kariéře.

Po třech kolech základní části v resortu Trump National Doral měli oba hráči skóre -11 a náskok jednoho úderu před Američanem Matthewem Wolffem. Na první dodatečné jamce zahráli aspiranti na titul par, na druhé měl García trable s vodní překážkou a zahrál bogey, což rodák ze Zimbabwe Burmester využil.

„V posledních pěti šesti měsících hraju skvělý golf. Ta dvě vítězství v Jižní Africe před Vánocemi byla mimořádná a teď jsem šťastný, že jsem to dokázal i na tomto hřišti, které si zaslouží být dějištěm majoru, a po vítězství nad šampionem majoru,“ radoval se Burmester.

Čtyřiačtyřicetiletý García, vítěz Masters z roku 2017 a bývalá světový dvojka, se o triumf připravil chybou na poslední jamce základní části a pak prohrál i třetí play off na okruhu LIV. Letos už mu těsně unikla výhra v úvodním turnaji roku v Mayakobě, kde na čtvrté dodatečné jamce prohrál s Chilanem Joaquínem Niemannem. Na titul z LIV García stále čeká, z PGA Tour jich má na kontě 11 a z evropského okruhu 16.