Alvaro Quiros

Alvaro Quiros | foto: Reuters

Druhé kolo v Dubaji ovládl Španěl Quirós, McIlroy má co dohánět

  • 1
Španělský ranař Álvaro Quirós zahrál ve druhém kole golfového turnaje Dubai World Championship vyrovnaný rekord hřiště 64 ran a ujal se suverénního vedení o čtyři rány.

Quirósovi Dubaj vyloženě svědčí - vyhrál zde už v úvodu roku na Omega Desert Classic a má našlápnuto k dalšímu velkému úspěchu. Navíc může připravit McIlroye o šanci na celkové vítězství v Race to Dubai.

Pro mladého Ira se vše vyvíjelo skvěle a v průběhu kola se dostal dokonce dvakrát do děleného vedení, ale v závěru zahrál chyboval, zahrál dvě bogey na posledních dvou jamkách a naopak ranař Quirós exceloval - na pětiparovou osmnátcku se dostal dvěma ranami a zakončil kolo parádním eaglem.

Díky tomu se dostal už na skóre -12, McIlory, který musí k předstižení Luka Donalda na pozici evropské jedničky nutně turnaj vyhrát, je o 5 ran zpět na děleném třetím místě. Navíc mu nehraje do karet ani to, že se Donald dnes zlepšil a je pouze o jedinou ránu za první desítkou průběžného pořadí, která mu zaručuje celkový titul bez ohledu na McIlroyovo umístění.

"Nemůžu spoléhat na to, že Rory turnaj nevyhraje, dobře vím, co je v sázce," prohlásila světová jednička, která dnes zahrál kolo 68 ran (4 pod par).

Quirós nakonec zahrál stejně jako včerejší lídr Peter Hanson vyrovnaný rekord hřiště 64 ran a trápícímu se Švédovi, který se díky birdie na poslední jamce dostal aspoň na samostatné druhé místo, utekl o 4 rány.

"Lidé na mě pokřikovali, že už mám výhru v kapse, ale tomu se musím jen smát, vždyť jsme teprve v polovině turnaje," prohlásil Quirós. "Donald a McIlroy jsou středem pozornosti, ale my tu hrajeme taky a chceme do toho trochu promluvit. Nejsou jedinými důležitými hráči v turnaji..."

McIlroy nadále bojuje s nepříjemnou virózou a dokonce se objevila zpráva, že by mohl mít horečku dengue, která může být ve vzácných případech i životu nebezpečná. V každém případě uvažuje o zrušení své účasti v Thajsku příští týden. "Zcela po pravdě se už těším na to, až odložím hole a ukončím sezonu," přiznal novinářům.

Pořadí po 2.kole:
1.A.Quirós (Šp.) -12 (68 + 64), 2.P.Hanson (Šv.) -8 (64 + 72), T3.R.Rock (Angl.) a R.McIlroy (Sev.Ir.) -7, T5.P.Casey (Angl.) a P.Lawrie (Skotsko) -6. T7.L.Oosthuizem (JA), P.Larrazábal (Šp.), F.Molinari (It), S.Lowry (Irsko) a J.Van Zyl (JA) -5.

, pro iDNES.cz