Jamka č. 15 na hřišti ve velšském Conwy.

Jamka č. 15 na hřišti ve velšském Conwy. | foto: conwygolfclub.com

Čeští amatéři na evropském šampionátu zatím většinou propadají

  • 0
Šestice českých reprezentantů nevstoupila do prvního kola mistrovství Evropy družstev mužů ve velšském Conwy zrovna nejlépe. V konkurenci reprezentací z dalších devatenácti zemí je po prvním dnu až osmnáctá s obrovskou ztrátou 47 ran na vedoucí Anglii. Přísnější měřítko snesli včera jen Stanislav Matuš, jenž zahrál 73 ran, a Jiří Korda (74).

"Je to tak trochu tragédie a je mně z toho smutno," uvedl na oficiálním webu České golfové federace kapitán týmu Miroslav Holub. V dějišti šampionátu ho vede spolu s hlavním koučem Keithem Williamsem. "Nechápu, proč kluci nedokázali skórovat. Podmínky byly ideální, ale my jsme toho vůbec nedokázali využít. Dělali jsme spoustu chyb a nedokázali se vyhnout hlavně fairwejovým bunkerům. Na tomhle hřišti to automaticky znamená ránu navíc," dodal kapitán.

Na šestnácté místo, které znamená start ve druhém výkonnostním flightu, ztrácí Česko, které dále reprezentují David Procházka, Jan Ryba, Viktor Skalle a Jakub Stanislav, patnáct úderů. Horší už jsou jen Řekové (+37) a Turci (+50).

Holub věří, že dnes hráči zabojují. Pro cgf.cz potvrdil, jaká se v Conwy sešla konkurence - čtyřiapadesát ze 120 hráčů zahrálo minimálně par. Nejlepšího individuálního výsledku dosáhl šestnáctiletý Ital Matteo Manassero, který linksové hřiště v Conwy zvládl za 66 ran, šest úderů pod par. Matuš je svým výkonem na průběžném 64. místě.

výsledky

Po prvním kole: 1. Anglie 344 (-16), 2. Norsko 347 (-13), 3. Itálie 347 (-13), 4. Švédsko 348 (-12), 5. Francie 351 (-9), 6. Wales 354 (-6), ...18. Česko 391 (+31).