Kimi Räikkönen, Ferrari

Kimi Räikkönen, Ferrari - Kimi Räikkönen z týmu Ferrari při kvalifikaci GP Německa F1. | foto: Reuters

Zdá se, že nás McLaren výkonnostně předstihl, přiznal Kimi Räikkönen

  • 12
Mistr světa Kimi Räikkönen měl po Velké ceně Německa formule 1 jasno. Zkroušený šestým místem přiznal: "Vypadá to tak, že McLaren nás výkonnostně předehnal. Doufám, že co nejdříve najdeme řešení a vrátíme se zpět."

Finský závodník v Německu po šesti v závodech v řadě nedosáhl na nejrychlejší kolo. Přesto v této statistice opět uspěl - byl třetí. To je vzhledem k jeho celovíkendovému trápení s nastavením auta úspěch.

Na Hockenheim se Räikkönen bude snažit co nejrychleji zapomenout. Na tomto okruhu tradičně vždy dominovalo Ferrari, ale tentokrát měl navrch McLarenu a Lewis Hamilton ho po deseti letech vrátil na nejvyšší stupínek.

"Tento víkend byli nepochybně rychlejší. Pro nás to bylo nesmírně obtížné a s autem jsme se dost prali. Ke konci závodu jsem slušně zrychlil, ale měli bychom rychle hledat nějaké řešení," pokračoval momentálně až třetí jezdec mistrovství světa.

"Nevím přesně, co se stalo nastavením, ale celou dobu se mi auto hodně špatně řídilo. Snad se to podaří při testech vyřešit," dodal.

V závěrečném úseku závodu Räikkönen zrychlil a předjel několik jezdců. Tím se posunul z 11. místa alespoň k nějakým bodům. To mu však na spokojenosti nepřidalo.

"Na Hamiltona i Massu jsem v šampionátu ztratil. To je pro mě důležité," dodal před sezonou největší favorit mistrovství světa.

Výsledky závodu najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž