V motoru to není, říká Alesi

Woking - Tým West McLaren Mercedes v letošní sezoně významně zaostává za očekáváním. V pořadí Poháru konstruktérů ztrácí na Ferrari a Williams z pohledu posledních let až astronomickou sumu bodů. Oba jezdci se v průběhu velkých cen potýkají s technickými problémy a v San Marinu prohrál David Coulthard souboj o páté místo s Jensonem Buttonem a navíc musel zkousnout předjetí o jedno kolo od Michaela Schumachera. Podle hlasů z týmu to vypadá, že hlavním zdrojem všech problémů je slabý motor mercedes. Nový testovač týmu Jean Alesi je však jiného názoru: "Mohu zodpovědně říci, že v motoru problém není," oznámil po testovacích jízdách francouzský veterán.

Jean Alesi absolvoval 201 velkých cen formule 1 a ještě loni získával body. McLaren si ho vybral právě pro jeho nesouměřitelné zkušenosti.

Alesi byl ke zkušebním jízdám povolán v této sezoně zatím dvakrát. Naposledy minulý týden na italském okruhu v Mugellu. Po jednodenních testech se Francouz odhodlal k obraně svého současného zaměstnavatele, automobilky Mercedes Benz, jejíž barvy hájí v německém mistrovství cestovních vozů DTM.

"McLaren již absolvoval čtyři závody šampionátu a jistě moc dobře tuší, kde by se měli zlepšit. Po jednom odjetém kole jsem však již cítil, že v motoru to není," uvedl Alesi.

Pokud by měl sedmatřicetiletý Francouz pravdu, musel by přehodnotit výsledky své práce nejuznávanější stavitel závodních monopostů formule 1. Hlavní konstruktér McLarenu Adrian Newey.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž