Tým formule 1 Minardi změní název

Faenza - Stáj Minardi v sobotu oznámila, že v příští sezoně bude tým nosit oficiální název KL Minardi Asiatech. Tímto pojmenování chce Minardi prohloubit své vazby na Malajsii a iniciální KL mají dělat reklamu tamní metropoli Kuala Lumpur. Šéf Minardi Paul Stoddart uvedl, že stáj své nové image představí v lednu v Kuala Lumpur a nový monopost představí o měsíc později tamtéž. Prohlášení vydal australský podnikatel po schůzce s premiérem Malajsie Mohamedem Mahathirem v jeho sídle v hlavním městě země.

"Je to další krok v naší snaze propagovat Malajsii ve světě a speciálně Kuala Lumpur jako bránu do našeho regionu prostřednictvím motoristického sportu. Formou různých závodu děláme naší zemi reklamu již od roku 1995. Teď jsou velké ceny opět cílem našeho zájmu a prostřednictvím nich do světa budou expandovat i malajské společnosti a hledat tak své potenciální zákazníky na celém světě," uvedl Mahathir.

Stoddart také potvrdil, že pilot Alex Yoong absolvuje za volantem Minardi celý ročník 2002. "Chceme pomoci rozvoji F1 v Malajsii a najít tam talentované jezdce, které budeme moci dovést až do F1. Máme připraven čtyřletý program, který by měl mezi dnešními dětmi najít budoucí jezdce formule 1. teď možná nemají šanci se tam dostat, ale v budoucnosti není nic vyloučeno," řekl Australan.

Jezdeckou školu pro budoucí mistry volantů chce Minardi založit na trati v Sepangu, kde se jezdí od roku 1999 grand prix. Nové budovy by měli přijet projektovat a stavět inženýři z Evropy a Japonska.

Yoong, jenž letos jel za Minardi poslední tři závody, bude nyní pracovat na své fyzičce a projde také speciální psychologickým výcvikem, aby byl na příští sezonu lépe připraven. Jezdec totiž čelil velké kritice za řadu školáckých chyb, které stačil při svém působení v F1 udělat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž