Trulli uspěl i s náhradním vozem

Barcelona - V Renaultu si mohli po sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Španělska připsat na své konto další úspěšnou kvalifikaci. Oba vozy se umístily v první desítce a to navzdory tomu, že jedno z jejich měřených kol bylo přerušeno červenými vlajkami znamenajícími zastavení tréninku. Jarno Trulli odstartuje devátý, přestože jezdil v náhradním voze. "Nedařilo se nám přijít na to, proč moje auto nejezdí, a tak jsem rozhodli, že přesednu do náhradního," vysvětloval Ital. Přesto byl ještě před koncem kvalifikace na dvacátém místě a vpřed se posunul až v posledním kole.

Celkem konkurenceschopného času dosáhl Trulli v prvním měřeném okruhu, poté se trápil. "Na druhý pokus jsem chyboval a třetí rychlé kolo zastavily červené vlajky. Musel jsem do toho posledního dát vše. Měl jsem štěstí. Auto poté fungovalo bezchybně a snad jsem konečně našel nastavení, které nebylo ideální celý víkend," dodal Trulli.

Button odstartuje ze třetí řady a byl hodně potěšen. "Super! Auto bylo výborně vyvážené a velmi dobře se ovládalo. Snad jen v delších zatáčkách bylo trochu přetáčivé. Na to, že jsem zajel pouze dvě měřená kola, je šestá pozice opravdový úspěch. A opět jsem před jedním mclarenem," radoval se.

Technický ředitel Mike Gascoyne k tomu dodal: "Excelentní výkon obou pilotů. Jensonovi se zde daří celý víkend. Jarno neměl s náhradním vozem vůbec jednoduchou úlohu, ale zvládl to dokonale. Také se musel vypořádat s tím, že měl možnost pouze dvou měřených okruhů. Za těchto podmínek je první desítka velmi potěšující."  


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž