Tady na McLaren nemáme, přiznal Räikkönen

  • 20
Hungaroring - (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Kimi Räikkönen odstartuje do GP Maďarska až ze čtvrtého místa a navíc sám moc nevěří tomu, že by se mu podařilo posunout před zatím suverénní mclareny. "Možná mám o něco víc benzinu, ale každopádně to vypadá, že McLaren je tady velmi silný," uvedl finský jezdec Ferrari.

Jeden z favoritů přiznal, že jeho autu prostě chyběl výkon a přes sebevětší snahu nemohl kvalifikaci vyhrát.

"Poslední letmé kolo se mi povedlo a auto bylo výborně ovladatelné. Ale prostě nebylo dost rychlé."

Ferarri očekávalo, že na Hungaroringu bude těžké až nemožné bojovat s McLarenem. Okruh má podobné charakteristiky jako Monako. A pomalé zatáčky letošnímu rudému stroji nesedí.

"V závodě na tom budeme určitě lépe než v kvalifikaci. Přesto je jasné, že na této trati jsme na tom hůř než jinde. Takže když nevyhraju, nepřekvapí mě to," pokračoval jinak většinou sebevědomý jezdec.

Räikkönen doplnil, že Heidfelda, který ho v kvalifikaci porazil, se neobává. "V závodě bude naše auto lepší než BMW. Cítím, že při dlouhých jízdách se rychlostní ztráta, viditelná při měření sil v jednom kole, vymazává," řekl.

V celkovém pořadí mistrovství světa ztrácí Fin na vedoucího Hamiltona osmnáct bodů. Je si vědom toho, že nutně potřebuje body.

"Udělám vše proto, aby je (jezdce McLarenu) porazil. Ztráta začíná být hodně velká. Ale jak jsem už řekl, na tomto okruhu to nebude snadné."

Jeho týmový kolega Massa obsadil až čtrnácté místo. Nebývalý propadák jde na vrub jeho jezdecké chybě a špatné komunikace uvnitř týmu Ferrari.

V prostřední části kvalifikace vyjel v poslední zatáčce do kačírku a poškodil si pneumatiky. Musel zajet k mechanikům pro nové pneumatiky.

"Bohužel jsme zapomněli dotankovat do auta benzin. Když jsem si to uvědomil, zastavil jsem a nechal zatlačit auto zpátky. Palivo mi doplnili, ale bohužel zatím vychladly pneumatiky," vysvětlil Massa, proč nepostoupil do finálové desítky.

Kimi Räikkönen s vozem Ferrari při kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska formule 1. V ní skončil čtvrtý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž