Stáj Benetton: chyby a problémy

Monza - Jezdecké chyby a problémy s elektronikou zmařily šance stáje Benetton uspět v italské velké ceně. Jenson Button výborně odstartoval z 11. místa na roštu a do první šikany vjel jako pátý, ale tam narazil do Jarna Trulliho, s nímž bude v roce 2002 u Benettonu jezdit. Po opravě mohl britský jezdec pokračovat, ale po několika dalších kolech mu odešel motor. "Start se mi podařil, ale v první zatáčce jsem asi vyjel až moc dovnitř, kde byla povrch hrubý a taky tam bylo něco oleje, asi ze závodu Porsche Cupu, který se jel dopoledne," domýšlel se jezdec.

"Brzdil jsem stejně jako všichni ostatní, ale nedokázal jsem vůz ubrzdit včas tak, abych zabránil kolizi s Trullim. Vyřadil jsem ho ze závodu, což je mi opravdu velmi líto. Při nehodě jsem ztratil přední křídlo, a v pátek kole mi nakonec odešel motor," řekl jednadvacetiletý pilot.

Naděje Giancarla Fisichelly na dobrý výsledek klesly již před startem závodu, když musel do velké ceny vyrazit z boxů kvůli potížím s kontrolou trakce.

"Cílem bylo získat nějaké body, na což jsme měli. Po celý víkend jsme jezdili dobře, ale po zaváděcím kole jsme měl potíže, protože můj trakční systém nefungoval. Kvůli tomu také dobře nefungovala přilnavost pneumatik. Za těchto okolností jsme udělal snad maximum. S dnešním výsledkem jsem samozřejmě nespokojený, ale náš pokrok a moje optimistické založení mi do příštích závodů vrací naději," uvedl krátce po závodě Ital.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž