ĆERNO-ZLATÁ HROZBA. Kimi Räikkönen v druhém tréninku Velké ceny Singapuru

ĆERNO-ZLATÁ HROZBA. Kimi Räikkönen v druhém tréninku Velké ceny Singapuru formule 1. | foto: Reuters

Mimo dosah: Soupeři Red Bullu nevěří, že by mohli Vettela porazit

  • 2
Sebastian Vettel ovládl páteční tréninky Velké ceny Singapuru zcela suverénně. Dominoval jim takovým způsobem, že má vítězství v podstatě jisté. Alespoň podle svých soupeřů. "Red Bull byl mnohem rychlejší než kdokoliv jiný. Zlepšit se můžeme, ale porazit je nemůžeme. To je bez šance," řekl za všechny Kimi Räikkönen.

A není to jen Kimi Räikkönen, jezdec stáje Lotus, který ani nepřemýšlí o tom, jak si to při nedělním nočním závodu rozdá se Sebastianem Vettelem. Také Lewis Hamilton, který většinou problémy se sebevědomím nemá, musel před rychlostí mistra světa Sebastiana Vettela, sklopit oči.

"Myslím, že se Red Bullu můžeme trochu přiblížit. Ale to je vše a možná se pletu. Zkusíme v noci z pátku na sobotu vymyslet nějaký zázrak," usmíval se jezdec týmu Mercedes.

ŠLÁPL NA BRZDY. Lewis Hamilton v druhém tréninku Velké ceny Singapuru formule 1.

Překvapeni nebyli jen soupeři rakouského týmu. Ani sám Sebastian Vettel nečekal, že by dokázal při večerním tréninku takovým způsobem zašlapat konkurenci do země. Vždyť, pokud se nepočítá Mark Webber se stejným vozem, najel na nejbližšího soupeře více než vteřinu na kolo.

"Je to celkem překvapení, jak jsem všem ujel," přiznal Vettel. "Na druhou stranu, povedlo se mi opravdu hodně dobré kolo a Mercedes nemusel zajet jediný čistý okruh. Počítám s tím, že v kvalifikaci budou Lewis (Hamilton) a Nico (Rosberg) hodně nepříjemní.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž