Räikkönen při testech havaroval

Silverstone - Tým Sauber pokračoval i včera ve svém testovacím programu. Kimi Räikkönen dosáhl včera v Silverstonu třetího nejlepšího času dne za BARem Oliviera Panise a Arrowsem Jose Verstappena. Avšak v osmnáctém kole se Räikkönen nestačil vyhnout pomalejšímu Zontovi s Jordanem a mladý Fin musel vyjet z trati. Výsledkem nehody bylo poškození pravé strany jeho monopostu, poté co na mokré trávě u trati dostal hodiny a narazil do pneumatikové bariéry u trati. "Ricardo se mi později omluvil. Říkal, že si nebyl jistý, po které straně budu předjíždět. Pokoušel se mě sledovat v zrcátku, ale nestihl zareagovat. Nebyla to jeho chyba, ale nedorozumění mezi námi," vysvětlil pilot Sauberu.

Tím testovací program Jaguaru pro středu byl ukončen, protože pravá strana monopostu byla natolik poškozená, že se nedalo pokračovat. Mechanici byli nuceni čekat na nové díly, které byly potřeba k uvedení vozu do provozu.

U Kimiho Räkkönena po nehodě převládal spíše pocit štěstí, jak to nakonec celé dopadlo. "Nejdůležitější je, že jsem vyvázl nezraněn. Takové věci se někdy stávají," zůstal seveřan klidný.

"Náš program se kvůli této nehodě musel hodně zkrátit," vysvětloval Jacky Eeckelaert, šéf testovacího týmu. V plánu týmu na středu byla práce na aerodynamice vozu a elektronice. "Stihli jsme zapracovat na aerodynamice, zkusili jsme čtyři starty a všechny byly perfektní," pochvaluje si Eeckelaert.

Zítra se k týmu připojí Nick Heidfeld a bude pokračovat v práci na vývoji kontroly trakce a

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž