Sebastian Vettel při tréninku na Velkou cenu Japonska

Sebastian Vettel při tréninku na Velkou cenu Japonska | foto: Reuters

Připomnělo mi to, že nesmím polevit, řekl Vettel po nehodě v Japonsku

  • 0
Nebyl nejrychlejší a navíc si z bezprostřední blízkosti prohlédl pneumatikovou bariéru. Na páteční tréninky Velké ceny Japonska se Sebastian Vettel pokusí co nejdříve zapomenout. "Bylo to varování, že se musím dál soustředit na závod. A všechno ostatní nechat stranou."

Přesně to řekl Vettel po druhém tréninku, který už on i jeho monopost přestáli bez úhony. Přeloženo do srozumitelného jazyka, Vettel novinářům sdělil, že by ještě neměl myslet na titul, ale soustředit se jen a pouze na aktuální závod, aktuální kolo, aktuální zatáčku.

"Nebyla to velká chyba," hodnotil náraz do pneumatikové bariéry v druhé zatáčce sekce zvané Degner. "Jen jsem nebyl stoprocentně soustředěný a v Suzuce se každá chybička může hodně nevyplatit. Po smyku jsem se snažil zpomalit auto, co to šlo, ale nárazu jsem se už vyhnout nedokázal."

Výsledky tréninků

Vettelova nehoda nijak zvlášť nenabourala plány testů Red Bullu před Velkou cenou Japonska. I proto, že nehoda přišla těsně před koncem úvodního tréninku. V posledním letmém kole úřadujícího mistra světa.

"Nebyla to velká rána, ani škody na autě nebyly zásadní. Možná se to trochu našich plánů dotklo, ale nijak zvlášť. Jinak bych ale pátek hodnotil jako velmi solidní den přípravy na závod," pokračoval v podstatě již staronový šampion formule 1.

Podle Vettela měly na vysokém počtu incidentů při pátečních trénincích zásluhu pneumatiky Pireli. Jsou prý méně stabilní než loňské bridgestonky.

"Na letošních gumách to občas bývá ošidné," vysvětloval. "Auto je celkově mnohem živější. Dá často práci udržet ho na trati, a pokud jste pozorně sledovali tréninky, spousta jezdců se s tratí dost prala. Nechci si hrát na proroka, ale nedělní závod by mohl být hodně zajímavý..."

Sebastian Vettel dosáhl v obou trénincích "až" třetí nejrychlejší čas. Přesto i podle kurzů sázkových kanceláří stále zůstává největším favoritem na vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž