Lewis Hamilton čeká při druhém tréninku na GP Německa na opravu svého vozu

Lewis Hamilton čeká při druhém tréninku na GP Německa na opravu svého vozu | foto: AP

Porážet rozhádaný tým mě netěší, apeluje Hamilton na Red Bull

  • 8
Hockenheim (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - V Red Bullu, ve stáji favoritů letošního šampionátu F1, se už několik týdnů jiskří. Vnitrotýmové spory se negativně projevují na výkonech na trati. A to se nelíbí ani jejich úhlavnímu sokovi. "Chci porazit Red Bull v nejlepší formě," říká Lewis Hamilton.

Rozhádaný tým a nespolupracující jezdci, to je současná stáj Red Bull. V nejrychlejším autě mistrovství světa sedí ctižádostivý Webber a mladý drzoun Vettel, kteří myslí především na to, jak nechat toho druhého za sebou. A přes zdánlivé uklidnění situace stále vše naznačuje, že v týmu není vše tak, jak by mělo být.

Mark Webber po kvalifikaci sdělil novinářům, že podle něj může vyhrát Alonso, tedy v Německu nečekaně silný soupeř z týmu Ferrari.

Nebylo to jen náhodné pozapomenutí na týmového kolegu, který bude stát v čele startovního pole. Když bude Vettel nejlepší, Webber rozhodně slavit nebude. A nejen proto, že ho mladý Němec opět předstihne v celkovém pořadí šampionátu.

Bývalého mistra světa Hamiltona prý vítězství nad takovým týmem netěší. Chce, aby se McLarenu postavila silná a fungující organizace a ne oddíl separovaných závodních nadšenců.

"Přeji si, aby byl Red Bull ve formě a odváděl nejlepší možnou práci. Porazit někoho, když je v krizi, není nic těžkého, ani nic čím byste se mohli chlubit. Je to jako porazit fotbalový tým, kterému se zraní několik klíčových hráčů. Samozřejmě jsou tací, které těší i takový triumf. Ale takoví lidé v McLarenu nejsou."

Mark Webber (vlevo) a Sebastian Vettel odstartovali do Velké ceny Británie z první řady.

Po startu bývají vozy Red Bullu pravidelně v čele, v cíli to však bývá horší...

Hamilton si myslí, že může být nejlepší, jen když porazí ty nejlepší. A to současný Red Bull není. Jeho týmový kolega Button má podobný názor, ale s jednou výhradou.

"Pokud řeknete, že spory v Red Bullu hrají do karet McLarenu, máte pravdu. Může nám to pomoci posbírat více bodů, jako to bylo třeba v Turecku. Ale je smutné, když někdo nedokáže využít svůj technický potenciál kvůli mezilidským vztahům. Výhra ve formuli 1 vyžaduje, aby fungovaly všechy složky v týmu a technika je jen jednou z nich. Až si to v Red Bullu uvědomí, budou z nich skuteční šampioni."

Jenson Button ví o čem mluví. Nakonec, kdo jiný by měl mít právo něco takového říct, než úřadující mistr světa?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž