Pollock apeluje na "věc bezpečnosti"

Paříž - Šéf BARu Craig Pollock tvrdí, že při rakouské velké ceně podal jeho tým protest proti Kimi Raikkönenovi ne proto, aby byl finský mladík penalizován, ale aby apeloval na "věc bezpečnosti". Raikkönen skončil na A1-Ringu na čtvrtém místě, ale výsledky závodu zpochybnil tým BAR protestem proto tomuto jezdci. BAR tvrdí, že pilot Sauberu předjížděl Burtiho Prost pod žlutou vlajkou. Komisaři však po závodě námitku neuznali a věc je nyní v kompetenci FIA.

Pokud by protest byl nakonec činovníky FIA uznán, dostal by se jezdec BARu Olivier Panis v hodnocení rakouského závodu z pátého na Raikkönenovu čtvrtou příčku.
 
Přesto však Pollock tvrdí, že tým podáním protestu zlepšení svých výsledků nesledoval."Pravidla vztahující se k jízdě pod žlutou vlajkou jsou důležitou složkou bezpečnosti závodů. Je nesmírně důležité vědět, co FIA jezdcům pří mávání žlutými vlajkami dovolí, a co ne. Náš protest je motivován tím, aby se tato pravidla ujasnila," uvedl Craig Pollock.

Mezi Sauberem a BARem už k jedné kontroverzi letos došlo. V Austrálii totiž švýcarský tým uspěl s protestem na Oliviera Panise. O osudu stížnosti stáje BAR na Kimi Raikkönena rozhodne Apelační soud FIA v Paříži na svém zasedání 1. června.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž