Piloti F1 a módní návrháři vybrali 150.000 eur

Milán - Středeční benefiční fotbalový zápas mezi hvězdami motoristického sportu a italskými módními návrháři vynesl kontu pozůstalých po obětech teroristických útoků na Spojené státy z loňského 11. září sto padesát tisíc eur. Výtěžek akce pořádané přesně rok po tragédii v milánské Areně Civica tvořily peníze ze vstupného tří tisícovek diváků, kteří zaplatili za lístek deset eur, sponzorský příspěvek a dary. "Atentáty mnou tehdy hluboce otřásly," přiznal úřadující šampion F1 Michael Schumacher.

Německý jezdec po útocích v New Yorku a Washingtonu uvažoval o tom, že nebude závodit a vynechá Velkou cenu Itálie v Monze. Nakonec v ní o dva dny později startoval a čtvrté místo bylo jeho posledním výsledkem, kdy se nevešel na stupně vítězů.

"Bylo mi jasné, že musím něco udělat. Akce, jako je ta dnešní, jsou správnou cestou, aby se na loňské události nezapomnělo," prohlásil v Miláně Schumacher, který vstřelil jediný gól exhibice. Po jeho boku hráli například kolega Giancarlo Fisichella, další Ital a slavný motocyklista Max Biaggi nebo vítěz Le Mans Tom Kristensen z Dánska. Mužstvo módních tvůrců vedl Giorgio Armani.

Před výkopem si aktéři zápasu připomněli při sólu na trubku oběti, které zahynuly při loňských útocích. Poté zazněly americká a italská hymna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž