Montoya si je jist místem ve Williamsu

Londýn - Juan Pablo Montoya trvá na tom, že necítí žádný tlak na svou osobu a je si jistý, že v sezoně 2002 zůstane pilotem týmu Williams BMW. "Myslím, že každý musí vidět, že letos odvádím velmi dobrou práci. Ukázal jsem, že mám schopnosti vyhrávat závody a být neustále vpředu. Teď je to na nich," oslovuje nepřímo vedení stáje kolumbijský pilot.

Juan Pablo byl ve dvou velkých cenách v polovině závodu ve vedení a mířil za vítězstvím. V Brazílii ho však sestřelil při brždění zezadu Jos Verstappen, který byl v té době o kolo zpět a v neděli na Hockenheimringu ho vyřadily technické problémy.

"Momentálně necítím žádné nebezpečí. Ale vím, že si to nesmím zkazit něčím hloupým. Kontrakt ve Williamsu pro mě hodně znamená. A Frank (Williams) není člověk, který by nedodržel dané slovo," doufá Kolumbijec.

Juan Pablo Montoya přišel tuto sezonu do formule 1 z americké série CART a v týmu vyměnil Jensona Buttona. Mladý Brit překvapil všechny skvělými výkony v premiérové sezoně, ale nyní má dvouletý kontrakt v Benettonu.

Kolumbijský pilot se v posledních závodech ukazuje jako více než plnohodnotná náhrada. Začátkem sezony měl sice problémy se svou horkou jihoamerickou krví, ale to je, alespoň se zdá, nenávratně pryč. Důrazné napomenutí od Sira Franka Williamse se neminulo účinkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž