Montoya: Maďarsko? Zapomenout

Hungaroring - Kolumbijský jezdec Juan-Pablo Montoya nezařadil Hungaroring mezi své oblíbené trati. Loni i letos tam sice velkou cenu dokončil, ale pokaždé měl v cíli kolo ztráty. Roku 2001 odstartoval ze sedmé příčky, pak vyjel z trati a dostal se za Kimi Raikkönena. Za mladým Finem pak odkroužil zbytek závodu, aby nakonec byl osmý. Letos bylo zklamání ještě větší. Na startovním roštu byl sice Kolumbijec čtvrtý, ale z první zatáčky vyjížděl až na sedmé příčce.
Trápení s poškozeným vozem však způsobilo, že několikrát opustil trať a šachovnicový prapor uviděl až jako jedenáctý. „Nebyl to prostě můj víkend. Trať nepatří mezi mé oblíbené. Hned po startu mě někdo trefil, pak jsem  vyjel do štěrku a ztratil kousek šasí. Vůz se tak stal nedotáčivým, musel jsem se doslova prát s volantem a od toho mě bolí levý loket. Z mého úhlu pohledu dnes bylo téměř nemožné vůz řídit. Správné nastavení jsem hledal celý víkend," sdělil zklamaný jezdec.

„Juan měl špatný start a dostal se do kontaktu s Buttonem. Když později vyjel ven, poškodil si vůz a navíc si také prorazil gumu. Proto musel tak brzy zajet poprvé do depa. Vyměnili jsme kola a natankovali do monopostu hodně paliva. Juan však musel pokračovat s poškozeným podvozkem, proto se těžko mohl prát o lepší pozice," dodal Sam Michael z Williamsu.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Formule 1