Minardi chystá novou modifikaci monopostu

Faenza - Stáj Minardi brzy představí novou evoluci monopostu PS01. Tým sídlící v italské Faenze, jehož jezdec Fernando Alonso skončil o víkendu v Silverstone na 16. místě, byť při závodě ztratil kolo, chystá na voze významné změny. Ty by měly spočívat v nové menší a lehčí převodovce, novém aerodynamickém kitu a modifikované geometrii zavěšení. Vedení stáje věří, že změny výrazně posunou Minardi ve startovním poli, kde zatím obsazuje příčky na jeho samém konci.

Fernando Alonso věří, že došlo k velkému pokroku. "Cítím, že náš tým udělal v posledních několika závodech velký kus práce a je stále lepší a lepší," řekl Španěl.

Tým Minardi se letos může pochlubit 21 starty v závodech velkých cen, když se v Británii Tarso Marques do závodu vůbec nekvalifikoval. V tréninku skončil nejlépe Fernando Alonso 18. (v San Marinu, Španělsku, Rakousku a Monaku).

V závodě je pak nejlepším výsledkem týmu 9. příčka, kterou získal Tarso Marques v Brazílii a v Kanadě. Z 21 účastí v závodě dojely monoposty Minardi do cíle pouze 11x.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž