CHCI TVŮJ FLEK. Lewis Hamilton (vpravo) nahradil v Mercedesu Michaela

CHCI TVŮJ FLEK. Lewis Hamilton (vpravo) nahradil v Mercedesu Michaela Schumachera (vlevo). | foto: Reuters

Konec Michaela Schumachera přišel v Thajsku u vody

  • 9
Třeba by Michael Schumacher ve formuli 1 ještě nekončil, nebýt jedné dovolené v Thajsku. Inu, někdo sem jezdí "lovit" holky, jiný jen tak relaxovat s rodinou a Lewis Hamilton udělat zásadní rozhodnutí.

Právě v Thajsku u jednoho hotelového bazénu minulý týden rozsekl svou budoucnost, když se rozhodl opustit McLaren a sáhnout po angažmá v Mercedesu.

"Jednání o smlouvě bych přirovnal ke kyvadlu. V jednu chvíli jsem si říkal: Vezmi to. Za chvíli zase: Zůstaň. Dostal jsem od obou stájí několik finálních termínů a nesplnil jsem ani jeden z nich," popisuje Hamilton. "Potřeboval jsem čas, abych se ujistil, že jsem se rozhodl správně."

Pak se po závodě v Singapuru, kde předminulý víkend kvůli poruše převodovky nedojel, vydal se svým trenérem a důvěrníkem Antti Vierulou na týden do Thajska. A...

NOVÝ SPONZOR. Ve čtvrtek před Grand prix Itálie byl v Monze představen nový

"Byl tam klid, prostě mírumilovné prostředí a já si sedl k bazénu a několik hodin přemýšlel." Pak jen zavolal svému manažerovi, že bere nabídku Mercedesu, a vytočil číslo šéfa McLarenu Martina Whitmarshe, aby mu řekl, že tým, kde vyrostl, opouští.

"Byl to jeden z mých nejtěžších telefonátů. Martinovi jsem řekl, že nemíním bourat mosty. Nechtěl jsem mít pocit, že z McLarenu utíkám zadními dveřmi, odcházím předními. Naštěstí. A kdo ví, třeba se po tom mostu, který jsem nezboural, jednou vrátím zpět."


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon