I milionář Button spí pod stanem

  • 2
Istanbul, Praha - Ačkoliv je milionář, dovolenou trávil pod stanem a sám si vyvářel. Ten další se zase přiznal, že před lety trpěl bulimií. A třetí se už poněkolikáté smířil s týmovým parťákem a s radostí oznámil, že je teď i fotbalistou. Tři týdny se ve formuli 1 nezávodilo, ale i tak bylo před nedělní Velkou cenou v Turecku živo. Co všechno piloti stihli?

Tramp Button. Felipe Massa trávil volno na luxusní jachtě, Fernando Alonso zase ve vile u Ženevského jezera, ale nejoriginálnější nápad měl Jenson Button. Společně s přítelkyní a dalšími čtyřmi přáteli se z něj na několik dní stal tramp, vyrazil totiž kempovat do Francie.

"Nikdo z nás předtím nestavěl stan. Proto nám to trvalo trošku déle," přiznal jezdec Hondy.

Ale nelitoval. Prý si ve stanu užíval víc než v pětihvězdičkovém hotelu, jídlo si dělal na plynovém vařiči a přečkal i největší bouřku ve svém životě. "Byla to zkušenost, kterou jsem nikdy předtím nezažil," řekl.

Tajemný Coulthrad. Je jedním z velkých playboyů formule 1, ale i on kvůli kráse trpěl. David Coulthard, pilot stáje Red Bull, v šestatřiceti letech přiznal, že na začátku 90. let trpěl bulimií. "Bral jsem závodění velmi vážně a jeden čas pro mě existoval pouze jeden způsob, jak hubnout – zvracení," přiznal Coulthard stránkám BBC.

Při výšce 183 centimetrů vážil pouhých 57 kilogramů. "Byl jsem kost a kůže. Nejedl jsem žádná tučná jídla a vážil se třikrát denně. Když jsem měl večer o čtvrt kilo víc, hned jsem ho šel raději vyplavat," popisuje trable. "Byla to z mé strany posedlost."

Dnes má o 15 kilogramů víc a s bulimií a anorexií bojuje už jen jako člen charitativního projektu.

Fotbalista Alonso. Michael Schumacher hraje už pár let fotbal za třetiligový švýcarský Echichens, teď ho následuje i Fernando Alonso. Ve Švýcarsku, kde stejně jako "Schumi" žije, začal trénovat s divizním celkem FC Prangins. "Je to týmový hráč," citoval deník 24 hodin jednoho z jeho spoluhráčů.

A týmově se má Alonso znovu chovat i při závodech F1. Po incidentu z Maďarska, kdy v boxech úmyslně zdržel kolegu Hamiltona, uzavřeli ve čtvrtek v Turecku "příměří." "Piloti si spolu popovídali a vzájemně se pochopili. Teď mezi nimi není žádný problém," řekl Ron Dennis, šéf stáje McLaren.

Nemají problém? Vzpomeňte si, kolikrát tuto větu už v sezoně Dennis řekl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž