Enge chce na Nürburgringu stupně vítězů

Nürburgring - Tomáš Enge se chce v šestém závodě mezinárodního mistrovství formule 3000 na Nürburgringu v prvé řadě pokusit snížit třináctibodový náskok svého týmového kolegy ze stáje Coca-Cola Nordic Racing Justina Wilsona. Českému jezdci patří v průběžném pořadí třetí místo se ziskem 18 bodů, vedle skalpu britského soupeře by jej uspokojilo umístění na stupních vítězů. "Justin mi bodově dost utekl a svůj náskok už by zvyšovat neměl," řekl Enge s tím, že na Nürburgringu by měl těžit ze znalosti trati.

Na německém okruhu závodil s monoposty formule Ford, formule 3 i formule 3000 a svůj premiérový bod v nejvyšší třídě získal v roce 1998 právě zde.

I proto patří k favoritům závodu. "Rychlý by měl být Wilson, druhý v pořadí Webber, ale i Friesacher a zřejmě také Saelens a Bourdais. Naopak třeba brazilští jezdci neznají okruh ani z testování, což by měla být výhoda nás, zkušenějších závodníků," upozornil liberecký jezdec.

Šampionát pokračuje po měsíční přestávce, během níž Enge zajel v dvoudenním testování účastníků seriálu na Hockenheimringu nejrychlejší čas.

Průběh závodu na Nürburgringu ale bude stejně jako v loňském roce do velké míry záviset na počasí, které je v této oblasti nestálé. "Okruh je složitý a dost členitý, v případě deště mimořádně obtížný," dodal Enge.

Průběžné pořadí: 1. Wilson (Brit./Nordic Racing) 31 bodů, 2. Webber (Austr./Super Nova) 20, 3. Enge (ČR/Nordic Racing) 18, 4. Leinders (Bel./KTR) 12, 5. Melo (Braz./Durango) 8, 6. Bourdais (Fr./DAMS) 7.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon