Další mizérie Webbera a Williamsu

  • 1
Hockenheim - Australan Mark Webber si prožil další velké zklamání. Na velké ceně Německa se mu dařilo, sahal po bodech, ale osm kol před koncem naděje rázem pohasly. Z jeho williamsu se začalo kouřit a zklamaný jezdec musel odstoupit. Z bodované páté pozice. "Byl to slibný závod, ale se smutným koncem," pravil.

Závod se přitom vyvíjel báječně. Po startu z jedenácté pozice se Webber prodral až na třetí místo. Pak sice dvě příčky ztratil, ale i tak měl osm kol před koncem body téměř jisté.

A nic z toho nebylo. Netěsnost, jež způsobila unikání vody z motoru jeho williamsu všechny naděje zhatila.

"Měl jsem vážně dobrý start a po prvním kole jsem se dostal z jedenáctého místa na šesté. Svedl jsem velkou bitvu s Rubensem Barrichellem, který mě nakonec porazil, ale věděl jsem, že je lehčí a bude muset do boxů přede mnou," řekl.

V dalším průběhu závodu se prodral dokonce až na třetí místo za obě ferrari, která byla na okruhu v Hockenheimu neporazitelná.

"Po první zastávce jsem předjel Fisichellu a vše se až do druhé zastávky vyvíjelo dobře. Ale pak se všechno začalo kazit. Trochu jsem začal ztratil rovnováhu a pak mi náhle začal rychle klesat výkon motoru," líčil Webber svá trable.

"Zdá se, že mi začala unikat voda, což je pro motor fatální a osm kol před koncem bylo po všem. Je to velké zklamání. Auto bylo celý víkend dobré, chtěl jsem uspět."

Místo toho nedokončil závod ani jeden z williamsů. Už v prvním kole skončil mimo trať Webberův kolega Nico Rosberg. Stáj je už sedm kol bez bodů, což je nejhorší zápis týmu od roku 1984.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž