Coulthard se už smířil s druhým místem

  • 6
Londýn - Tým McLaren přijíždí tuto sezonu na Velkou cenu Německa s touhou navázat na silverstonské vítězství Miky Häkkinena. Hlavním cílem stáje je nyní zisk poháru konstruktérů, protože boj o mistrovský titul jednotlivců se zdá už být nenávratně ztracen. "Do konce sezony zbývá šest závodů a my se pokusíme získat druhé místo v soutěži týmů a jezdců," plánoval David Coulthard. I skotský pilot tedy vzdal souboj o první místo s Michaelem Schumacherem.

Coulthard očekává, že velké rozdíly mezi rychlými a pomalými pasážemi německé tratě přinesou zajímavý boj. "Je to velmi zajímavý závod, navíc s nepředvídatelným počasí. Po extrémně rychlé části následuje pomalý komplex zatáček a nastavení vozu je na Hockenheimringu jakýmsi kompromisem mezi těmito krajními variantami," vysvětlil Coulthard.

Mika Häkkinen vystoupil v Anglii před deseti dna ze šedi letošní sezony a před Velkou cenou Německa se mu vrátila chuť do závodění. Po nepodařeném průběhu roku 2001 začal pochybovat sám o sobě.

"Vítězství ze Silverstonu pro mě znamená velmi mnoho. Sám sobě jsem dokázal, že jsem schopen podávat stejné výkony jako dřív a těším se, že na Hockenheimringu v tom budu pokračovat," vrátil se k bývalému sebevědomí Fin.

Dvojnásobný mistr světa očekává opět skvělou diváckou kulisu, která se stala na německém okruhu tradicí. "Hockenheim je soutěživý okruh, který nabízí množství dobrých příležitostí k předjíždění. A zejména se těším na davy fanoušků. Když vjíždíte před hlavní tribunu, slyšíte řev nadšeného obecenstva. To je ve formuli 1 raritou. V rychlosti 300 km/h toho většinou moc nevnímáte."

Týmový šéf Ron Dennis chce pokračovat ve zlepšených výkonech, které dovoluje zvýšený potenciál monopostu. Ten byl dostatečně demonstrován před deseti dny v Silverstonu.

"Máme dva piloty schopné vítězit a mnoho bodů ještě čeká na své majitele. I když šance na titul jsou už spíše teoretické, nesmíme si dovolit dělat jménu McLaren ostudu," uvedl Ron Dennis.       


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž