Adam Malysz

Adam Malysz | foto: AP

Chceš jet se mnou rallye? lákal Kubica. To se ví, natěšil se Malysz

  • 0
Jsou to superstars polského sportu. A když jim bude přát štěstí, mohli by se spojit a v blízké budoucnosti si zazávodit spolu. Pilot formule 1 Robert Kubica za volantem, skokan na lyžích Adam Malysz v pozici navigátora na trati rychlostních zkoušek v rallye.

Pokud se pilot z týmu Lotus-Renault opět někdy objeví v rallye, mohl by mít prominentního spolujezdce. Přes televizní kamery Eurosportu pozval svého slavného krajana z lyží: Pojď se mnou závodit v rallye.

A skokan byl nápadem ohromený. "Myslím ale, že bude stačit, když budu pasažérem," bránil se Malysz. "Ale je to krásné překvapení, tohle jsem teda nečekal."

A moc si takové nabídky cení, protože je prý velkým fanouškem motorismu. "Už jednou jsme s Robertem málem potkali, ale nakonec to nevyšlo," řekl polský orel. "Problém je, že Robert nemá moc času. Kdyby to klaplo v rallye, bylo by to fajn."

Nejzkušenější z Poláků rychlost miluje, v nájezdové stopě na můstku běžně dosahuje sto kilometrů v hodině. Teď by z ní ale mohl mít respekt.

Třiatřicetiletý letec o víkendu v Zakopaném nejdříve vyhrál a v neděli v hustém sněžení nepříjemně upadl.

Pokusil se sice postavit, ale bez pomoci nemohl jít. Ze stadionu byl odvezen na nosítkách a v nemocnici se potvrdilo zhmoždění kloubu po úderu lyží. K tomu si Polák zlomil kůstku v zápěstí.

Ani Kubica neměl štěstí. V Rallye Monte Carlo, která o víkendu dojela do cíle, chtěl napravit výpadek z loňska, kdy mu vypovědělo službu auto.

Jenže jeho zaměstnavatel Renault mu start zakázal, protože mu nemohl poskytnou konkurenceschopný vůz. A ve voze jiného výrobce mu startovat nedovolil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž