Button a Alonso. Budou z nich týmoví kolegové?

Button a Alonso. Budou z nich týmoví kolegové? | foto: AP

Button by Ferrari bral. Vždy jsem za ně chtěl závodit, říká

  • 10
Felipe Massovi se nedaří. Jeho slabé výkony stále více bijí do očí. Spekuluje se o jeho nástupci a nikdo ze špičkových jezdců si nedovolí Ferrari odmítnout. Ani Jenson Button. "Za Ferrari jsem nikdy nezávodil. A nikdy nevíte, co se může v budoucnu stát," říká britský jezdec.

Jenson Button v současnosti už druhým rokem hájí barvy stáje McLaren. Má k dispozici lepší auto, než dnes vyrábí v Maranellu. Ale Ferrari je legenda a ve formuli 1 byste nenašli závodníka, který by nechtěl hájit rudé barvy.

"Jako dítě jsem vždy snil, že za ně budu závodit. Existují tři týmy, které mě jako malého braly. Jsou to Ferrari, McLaren a Williams. Je skvělé, že jsem se dostal do kokpitu dvou z nich. Povedlo se mi víc, než v co jsem mohl doufat," vysvětloval jednatřicetiletý závodník.

Ale je zde ještě Ferrari. Pro většinu hrdinů volantu nedostižná meta. Ale Button je mistr světa, a jak se ukazuje vedle ambiciózního Hamiltona v McLarenu, ideální jezdec číslo dvě. Celkem rychlý, spolehlivý a neremcá, když je pozornost valné části týmu soustředěna na někoho jiného. Ve Ferrari by ho totiž vedle Fernanda Alonsa nic jiného nečekalo.

Button si samozřejmě nepřipouští, že by mohl po případném přestupu do Ferrari být jen tím druhým v řadě. A možná má pravdu, před dvěma lety také nikdo nečekal, že by se mohl mistrem světa stát právě on.

"Za Ferrari jsem ještě nejezdil. Titul mistra světa už jeden mám, proč bych nemohl získat druhý? V McLarenu mě to baví a užívám si každý moment. Ale nevidím jediný důvod, proč bych nemohl být příští rok někde jinde. Ve formuli 1 se může stát cokoliv," říká jezdec.

Button v tréninku Velké ceny Monaka. V McLarenu. Zatím?

Ale je zde stále Fernando Alonso. Jezdec, který porážky nesnáší a většinou je ani nepřipouští.

"Týmových kolegů se nebojím. Nikdy. Baví mě soupeření a to úplně s každým. Každý má silné stránky a každý má slabiny. Je zajímavé sledovat, jak reaguje na vaše podněty, a jak se s nimi vypořádá," dodal šampion sezony 2009.

A možná má pravdu. Pokud se Ferrari tragického Massy zbaví, bude Jenson Button jedním z hlavních adeptů na uvolněné místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž