B.A.R. porazil Renault, ale chce vyhrát

Suzuka - Tým B.A.R. oslavil stý start ve formuli 1 při Velké ceně Japonska, jak si to zasloužil. Jenson Button dokončil podesáté v sezoně na stupních vítězů a spolu se čtvrtým Satóem prakticky definitivně zajistil pro stáj druhé místo v Poháru konstruktérů. "Je v podstatě rozhodnuto. To už Renault nemůže dohnat," radoval se šéf stáje David Richards.

Ztráta francouzské stáje se po Grand prix japonska zvýšila na 16 bodů. V Brazílii by jeho jezdci museli získat minimálně první a třetí místo a B.A.R. by nesměl bodovat, což je při současném rozložení sil více než nepravděpodobné.

V Japonsku skončil Alonso na pátém místě a desátý Villeneuve nebodoval vůbec. Tím jsou reálné šance Renaultu na druhé místo mezi týmy, které držel po většinu sezony pryč.

Přesto David Richards trvá na tom, že žádný odpočinek nepřipadá v úvahu. "Letos nám chybí jediné - vítězství. Na Brazílii se pokusíme připravit co nejlépe, abychom toto prokletí konečně zlomili."

Sató čtvrtým místem rozhodně nezklamal, ale sám zklamaný byl. Chtěl před zraky tisíců svých fanoušků vystoupit na stupně vítězů.

"Celou délku závodu jsem se snažil útočit, co to šlo, v kokpitu to bylo doslova mučení, takže jsem chtěl víc, než jsem dosáhl," uvedl Sató, který Velkou cenu doslova přetrpěl. Trápilo ho bolavé rameno. (Moje pravé rameno mě málem zabilo," uvedl s nadsázkou jezdec, který se marně pokoušel tak, aby ho bolest netrápila.

Rameno si zranil nedávno a zatím si ho nestihl dát pořádně ošetřit. "Na to bude čas teď, musím se ujistit, že mě to už v Brazílii bolet nebude."

Navíc mu po dvaceti kolech přestal fungovat dávkovač vody. "Myslím, že jsem jel stále naplno, ale měl jsem hroznou žízeň."

Pilot B.A.R. Jenson Button v boxech, před ním projíždí David Coulthard s McLarenem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž