Momentka z florbalového duelu Brna a Vítkovic (modrá)

Momentka z florbalového duelu Brna a Vítkovic (modrá) | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Těsné prohry v Mladé Boleslavi vítkovické florbalisty nesrazily

  • 0
Florbalisté 1. SC WOOW Vítkovice úvodní dva semifinálové zápasy v Mladé Boleslavi prohráli 4:5. Tak těsné porážky hodně bolí. Leč Vítkovičtí tvrdí, že je prohry nesrazily.

"Spíše naopak, přesvědčili jsme se, že na Bolku máme," prohlásil vítkovický trenér Michal Deus. "V těch zápasech jsme byli lepší. Nepříjemná byla ale hlavně ta první porážka na nájezdy. Věřím, že se naše mužstvo semkne."

Vítkovičtí mají v zádech i statistiky. Z dosavadních osmi domácích zápasů v semifinále extraligy s Mladou Boleslaví prohráli jediný. A pokaždé postoupili.

Přesto, co musejí zlepšit, aby uspěli a stav série na čtyři výhry srovnali? "Nesmíme být pasivní, když dostaneme gól, protože kluci v takovém případě jakoby na nějakou dobu vypnuli," podotkl trenér Deus. "A pak musíme proměňovat šance, těch jsme v Mladé Boleslavi měli dost."

V lepší pozici než muži jsou vítkovické ženy, které se z Chodova vrátily se stavem 1:1. Rovněž ony hrají o víkendu doma.

Sobotní lístek na utkání žen stojí 30 korun a bude platit i na pozdější duel mužů. V neděli vstupenka za 50 korun na muže bude platná i na zápas žen.