Ukončí Střešovice nadvládu Liberce?

Praha, Liberec - Skončí po čtyřech letech nadvláda florbalistek Liberce v nejvyšší soutěži? Pokusit se o to chtějí hráčky Tatranu Střešovice. Repríza loňského finále na tři vítězná utkání odstartuje v sobotu v 13.00 v Praze-Střešovicích. Druhý duel je na programu v neděli ve stejný čas v hale pražské Sparty na Letné.

 Liberec kraluje první lize nepřetržitě čtyři roky a dvakrát ve finále porazil právě Střešovice. V roce 2002 Severočešky zvítězily 2:1 na zápasy, loni až po samostatných nájezdech 3:2 na utkání. V letošním ročníku se utkaly oba týmy již čtyřikrát a lepší bilanci má Tatran.

V základní části vyhrál oba duely 4:3 v prodloužení a 7:3, zvítězil i v prvním kole Poháru ČFbU 3:2. Ale ve finále premiérové ročníku pohárové soutěže vyhrál Liberec 6:4 a má tak možnost získat double.

"Bilance ze základní části už teď nehraje roli. Play off je úplně jiná soutěž a bude to zase podobně vyrovnaný boj jako v minulé sezoně," řekla trenérka Střešovic Markéta Štéglová.

Pražanky se věnují i nájezdům, které loni rozhodly. "V tréninku si občas penalty zkoušíme, ale nějak speciálně tuto činnost nepilujeme," dodala.

Liberecké Crazy Girls nehodlají český trůn opustit. "Přestože po Poháru mistryň a Poháru ČFbU máme před sebou už třetí vrchol sezony, motivace holkám rozhodně nechybí. Dá se očekávat velký boj o titul," řekl kouč Zdeněk Chyba. "Rozhodovat mohou maličkosti. Kdo udělá méně chyb, kdo bude mít trochu štěstí a uchová si déle chladnou hlavu a nervy, bude mít k vítězství blíž," dodal.

V sobotu od 20.15 hod se hraje v Praze na Děkance také duel o třetí místo, v němž FBŠ Praha hostí Vítkovice.  

,