Magdalena Šindelová

Magdalena Šindelová | foto: ČFbU

Tu medaili přivezeme, věří i po porážce v semifinále kapitánka florbalistek

  • 6
Västeras (od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Když po zápase viděla, jak spoluhráčkám tečou po tváři slzy, hned jim Magdalena Šindelová coby kapitánka řekla: "Teď se musíme pořádně vyspat a zítra začít nanovo. Tu medaili přivezeme."

I po prohře se Švýcarskem 1:5 v semifinále florbalového mistrovství světa chtějí Češky cenný kov. Alespoň ten za třetí místo.

Takže stále věříte v bronz?
Pro nás už je čest být v semifinále, ale odhodlanost získat medaili v nás je. Pořád o ní bojujeme, pořád ji nemáme, takže hlad zůstává. Teď si to chce dobře odpočinout, udělat oddych, aby se zapomnělo. A dobře se vyspat, protože kdo se lépe vyspí, ten bude mít navrch. Ale samozřejmě předtím se musíme zamyslet nad tím, proč jsme dělaly takové chyby a v sobotu je nedělat.

O utkání se švýcarskem čtěte zde

Proč jste jich ale tolik udělaly proti Švýcarkám? Byly dost laciné.
Kdybych to věděla, tak bych týmu poradila. Náš výkon, co jsme předvedly, ale na vítězství nebyl. Byl to divný zápas, snažily jsme se, dělaly maximum, ale nestačilo to.

Na začátku jste několikrát špatně vystřídaly, dělaly námazy. Byla to nervozita?
Pořád se mluví o nervozitě, ale když si vezmu, jak probíhala příprava na tento zápas, tak tam žádná nervozita nebyla. Byly jsme dobře připravené i koncentrované.

Ve druhé třetině jste chvíli hrály na dvě pětky, pak se zase trenéři vrátili ke třem formacím. Nebylo lepší být raději v tempu, zkusit Švýcarky přehrát pohybem?
Takhle mi to vyhovovalo. Když jsme se dostaly do tempa, bylo dobré hrát na dvě lajny. V jednu fázi nám třetí lajna pomáhala, abychom si dáchly. Snad jsme ušetřily nějaké síly, které se nám o bronz budou hodit.