Momentka ze zápasu florbalové extraligy mezi Pardubicemi a Spartou.

Momentka ze zápasu florbalové extraligy mezi Pardubicemi a Spartou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Florbalová Sparta slaví postup do prvoligového finále, hraje s Brnem

  • 0
Skvostná série, škoda, že se ve středu večer stala minulostí. Tak tedy: florbalisté Sparty v rozhodujícím, pátém semifinále první ligy porazili Královské Vinohrady 9:3 a po výhře 3:2 na zápasy postupují do finále, v němž je čeká Hattrick Brno.

"Nádhera! Makali jsme nadoraz a ve třetí třetině se nám podařilo zápas zlomit," líčil sparťanský útočník Radek Križko.

"Jsme moc zklamaní. Sparta těžila z našich chyb, a navíc jsme měli mizerný přechod do útoku," pravil vinohradský kapitán Jiří Mikšovský, jehož tým přišel o finále až po čtyřech trefách Sparty ve třetí třetině.

Rozhodující bitvu v hale na Podvinném mlýně sledovalo 575 diváků, což je víc než na semifinále extraligového Tatranu Střešovice. "Diváci byli fantastičtí," poklonil se Križko.

Sparta sice vyhrála základní část, ale proti Vinohradům, jež ještě před rokem hrály play-down, musela podstoupit úpornou a dlouhou sérii.

"Tušili jsme, že to bude takhle těžké. Vinohrady jsou skvěle fyzicky připravené, nic moc nevymýšlí a jsou hodně nepříjemné. Přirovnal bych je k hokejovému Brnu," pronesl Križko, autor posledního gólu večera.

Byla to opravdu dlouhá, napínavá a výjimečná série: o postupujícím rozhodla až třetí třetina pátého zápasu, padaly divácké rekordy a vinohradský trenér Michal Pazdera se ve volném dni mezi třetím a čtvrtým duelem stihl oženit...

Vinohradům sezona končí, Sparta se ve finále střetne s Hattrickem Brno, jenž taktéž v pěti zápasech přešel přes Kladno. V tomto souboji půjde rovněž o naději na postup do extraligy.