Letní posila do obrany Sokolů Marcel Lehký (vlevo) nabíhá do osobního souboje...

Letní posila do obrany Sokolů Marcel Lehký (vlevo) nabíhá do osobního souboje se soupeřem z Bohemky. | foto: Milan Hospodka

Pardubičtí Sokoli budou odvracet první mečbol Vinohrad

  • 0
V sérii florbalového play down mezi Pardubicemi a Vinohrady je prozatím jasně nastavený trend - oba soupeři si věrně střídají vítězství a porážky. Ve čtvrtek večer však budou Pardubice odvracet první mečbol Pražanů. Ve 20 hodin se na palubovce Vinohrad rozehraje šestý zápas série a domácí vedou 3:2 na zápasy.

„Naši kluci sami vědí, co je potřeba. Ten zápas bude spíš o našem výkonu než o Vinohradech. Když budeme hrát, co chceme a umíme, tak nemám strach, že se v sobotu zase neuvidíme v Pardubicích,“ věřil kouč Východočechů Milan Koubek v rozhovoru pro YouTube kanál Sokolů.

V posledních dvou utkáních s Vinohrady jim největší starosti nadělaly první třetiny. Zatímco ve čtvrtém zápase v Praze dokázali nepříznivý stav 1:4 po dvaceti minutách otočit na konečných 10:5, v úterý na Dašické už to nevyšlo. 

Byť si Pardubice nechaly v první třetině dát ještě o gól více (1:5) a deset minut před koncem šly do vedení 7:6, Vinohrady dokázaly srovnat a rozhodnout v následném prodloužení.

„Bylo to trochu podobné utkání jako naposledy v Praze. Mezi první a druhou třetinou jsme si toho museli dost vysvětlit, protože více než polovinu gólů jsme Vinohradům darovali po vlastních chybách. Mužstvo ukázalo skvělý morál, dokázalo se vrátit do zápasu, ale hosté měli v závěru víc štěstí,“ hodnotil úterní duel Koubek.

Pokud se Pardubicím podaří znovu srovnat krok, rozhodne poslední sedmý zápas. Jak již je uvedeno v úvodu, hrál by se v sobotu na Dašické.