Pardubice touží zlomit domácí neúspěchy

Pardubice - Přiblížit se k vytoužené osmičce, jež zajišťuje play-off. Jasné přání, ale přetěžký úkol. "V naší situaci má každý bod obrovskou cenu. Dnes však nebude vůbec jednoduché ho získat, i když to není nereálné," prohlásil Miroslav Janovský, asistent trenéra florbalistů Sokola Pardubice.

Desátý tým extraligy dnes přivítá na domácí palubovce pražský celek SSK Future, jemuž v tabulce patří čtvrtá příčka. "Čeká nás velmi silný soupeř," potvrdil Janovský.

Sokol s ním dosud v extralize vždy prohrál. V letošní sezoně mu podlehl na jeho hřišti 2:6. "Favorit je jasný. Ale chceme ho co nejvíce potrápit," prohlásil Janovský. "K bodovému zisku povede jen naprosto discplinovaný výkon celého týmu, který musí ještě podpořit svými zákroky gólman."

Pardubický tým může jít do utkání povzbuzen cennou výhrou z Liberce. Ovšem doma se mu v letošní sezoně zatím příliš nedaří. V posledních pěti zápasech získal jediný bod za porážku v prodloužení smistrovskými Střešovicemi. "Rádi bychom si naši bilanci vylepšili," neskrýval Janovský.

S kolegou Marksem bude mít pro dnešní duel k dispozici už širší kádr. Do sestavy se vrátí kapitán Drašar, obránce Kunát a gólman Pipek. "Na marodce zůstávají jen Přinesdomů a Kondras," prozradil Janovský.

Dnešní utkání 17. kola extraligy začíná v ČEZ Areně ve 13.45.