Pardubický Jakub Kunát (vpravo) atakuje Turkku Lehtinena z Vítkovic

Pardubický Jakub Kunát (vpravo) atakuje Turkku Lehtinena z Vítkovic | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Naděje na play-off umírá. Florbalisté Pardubic zase míří do bojů o udržení

  • 0
Teoretická naděje sice ještě nezemřela, ale šance na její "resuscitaci" jsou minimální. Neboli: pardubičtí florbalisté se smiřují s tím, že historicky první extraligové play-off jim opět uteklo.

Do konce základní části schází odehrát ještě plná dvě kola a Sokoli musí bezpodmínečně získat šest bodů, tedy v sobotu zdolat poslední Znojmo a poté i střešovického líra.

8. Sparta 23 bodů.
9. Ostrava 21 bodů.
10. Pardubice 18 bodů.

Bitva o poslední postupovou příčku se smrskla už jen na tyto tři týmy, reálnou šanci má však spíš už pouze Ostrava.

"Po posledním zápase to všichni bereme tak, že naše šance se definitivně uzavřely," řekl trenér Miroslav Janovský.

Pardubičtí klíčové utkání s Libercem nezvládli. Na domácí palubovce podlehli 2:5 a když vzápětí po zápase zjistili, že Sparta naplno bodovala s třetí Mladou Boleslaví, bylo jim jasné, že poslední dvě kola poslouží už spíš jen coby příprava na zápasy o záchranu.

"Naše porážky mají stále stejný důvod. Za vše může naprosto šílená koncovka. Soupeře přestřílíme, jsme lepší, vytvoříme si spoustu šancí, ale proměníme jen málokterou.

Zápas proti Liberci byl v tom směru naprosto ukázkový," uvedl kouč, podle něhož je problém vyloženě pouze v zakončení: "Mezihra je velmi dobrá, tam nemůžu nic vytknout." Ale zpět k play-down, tedy zápasům o udržení.

V dubnu to budou dva roky, kdy Sokoli obrečeli barážovou porážku se Spartou 1:3 na zápasy a sestup.

Letos si nic takového nechtějí připustit ani v nejčernějších snech.
V plánu mají postup na devátou příčku, aby "nafasovali" nejpřijatelnější Znojmo, které už se s jistotou posledního místa nezbaví, a poté nejkratší možnou cestou vzhůru za záchranou.

"Pořád je o co hrát, nic nebalíme," vzkázal Janovský. Přestože na play-off mohou Pardubičtí zapomenout, je před nimi jiná meta. Udrží se mezi elitou?

Jak mohou pardubice projít do play-off?

Jedinou nadějí jak proklouznout mezi nejlepší osmičku je vyhrát oba zbývající zápasy základní části soutěže a spoléhat na porážky Sparty a Ostravy. Při bodové rovnosti by postupoval soupeř.

V play-down na tři vítězné zápasy se střetne 9. s 12. a 10. s 11. týmem. Vítězové jsou zachráněni, poražení hrají o přímé sestupové místo a baráž s vítězem první ligy.