Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Kouč libereckých florbalistů: Doufám, že brzy budeme v elitní osmičce

  • 0
Trochu "bláznivý" víkend zažili naposledy v extralize florbalisté FBC Liberec. V pátek ve státní svátek utrpěli porážku 4:9 v Praze na Chodově a už o dva dny později doma šokovali mistrovský a hvězdami nabitý Tatran Střešovice, který porazili 4:3.

Výhra nad českým suverénem posledních let přišla zase po dlouhých 11 letech. "Ona ta porážka s Chodovem sice vypadá, že nás soupeř přejel, ale tak to nebylo. Ještě třináct minut před koncem jsme prohrávali o dva góly a bylo to otevřené. Čekalo se, kdo dá důležitý gól a byli to oni," popsal Zdeněk Skružný, kouč Liberce.

Florbalisté FBC Liberec v extralize

Dosavadní výsledky
Ostrava 2:5 (doma)
Bohemians 4:7 (venku)
Future 6:9 (D)
Havířov 4:5 v prodl. (V)
Brno 9:8 v prodl. (D)
M. Boleslav 5:4 v prodl. (V)
Chodov 4:9 (V), Střešovice 4:3 (D).
Nejproduktivnější hráči Petr SALÁT 22 (11+11), David JEŽEK 9 (6+3), Matěj KLUCHO 8 (4+4).

"No a proti Tatranu se sešlo všechno tak, jak se to má sejít, když hrají dva týmy s rozdílným kádrem a ambicemi. Hosté mi přišli jakoby uspokojení, do zápasu vstoupili bez opor Von der Pahlena a Ondruška vlažně, několik šancí nedali a nám skvěle zachytal Urban. Drželi jsme s nimi krok až do konce a v závěru to zlomili."

Liberečtí jsou po 8. kole v tabulce sice až na předposledním, 11. místě, ale soutěž je hodně vyrovnaná. Vždyť na čtvrtou Mladou Boleslav ztrácejí jen pět bodů. Po čtyřech úvodních porážkách se muži FBC postupně zvedali a hodně jim pomohly výhry v prodloužení nad silnými celky Boleslavi a Brna. A nárůst formy gradoval triumfem nad Střešovicemi – neoficiálně druhým nejlepší celkem světa.

"Brali jsme body silným mančaftům, a to musíme potvrdit v dalších kolech proti soupeřům, kteří jsou na naší úrovni a se kterými budeme bojovat o play-off. Herní posun už je znát delší dobu, takže věřím, že v tabulce se dostaneme rychle výš do elitní osmičky," přeje si Skružný.

Extraliga pokračuje po pauze až příští víkend a florbalisté Liberce hostí v neděli 13. listopadu v důležité bitvě poslední Pardubice.