Liberec: Alena Vokatá (brankářka), Simona Kabeláková

Liberec: Alena Vokatá (brankářka), Simona Kabeláková | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Omlazení je větší, než jsme čekaly, říká kapitánka florbalistek Liberce

  • 0
Za obhajobou loňské účasti v semifinále vykročí v sobotu florbalistky Liberce. V úvodním kole extraligy nastoupí proti nováčkovi ze Šumperka. "Odešlo nám několik zkušených hráček, některé si doléčují zranění, takže to omlazení kádru je větší, než jsme čekaly. Přesto máme jasný cíl, chceme zase bojovat o ty nejvyšší příčky," tvrdí Simona Kabeláková, kapitánka libereckých florbalistek.

Které vaše spoluhráčky opustily loňský úspěšný kádr?
Kariéru ukončily zkušené holky Nesměráková, Matějková a Ježková a snad se dají brzy do pořádku Kosová a Paulovičová. Musíme ten začátek zvládnout bez nich, když máme v týmu asi pět juniorek bez zkušeností.

Ostrou generálkou byla účast na velkém turnaji Czech Open, kde jste došly v kategorii Elite až do čtvrtfinále. Co vám to ukázalo?
Setkaly jsme se s nejlepšími týmy z celého světa, odehrály jsme dobré zápasy se švédskými a švýcarskými soupeřkami a až na prohru nula osm od Dalénu jsme předvedly hodně dobré zápasy. Do sezony nám to ukázalo, že v našem týmu ta síla je.

Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem.

Extraligu odstartujete v domácím prostředí s nováčkem ze Šumperka, s čím do toho utkání půjdete?
Jsme určitě favoritky, ale na druhou stanu nevíme pořádně, co od šumperského týmu čekat. Musíme do toho vstoupit v klidu a věřím, že na úvod vyhrajeme.

Oproti předchozím extraligovým ročníkům nastala jedna změna. Místo víkendových dvojzápasů po čtrnácti dnech budete hrát každý týden jeden zápas. Co tomu říkáte?
Zpočátku se nám to moc nelíbilo, co týden, to zápas. Ale s odstupem času zjišťujeme, že je to asi lepší, protože se můžeme soustředit jen na toho jednoho určitého soupeře a v konečném výsledku to může přinést i více volného času.