Florbalové tituly obhájili loňští mistři

  • 2
Liberec, Ostrava - Florbalisté Tatranu Střešovice obhájili mistrovský titul, když ve čtvrtém utkání vyhráli na hřišti Pepina Ostrava 4:3 v prodloužení a finálovou sérii 3:1 na zápasy. V lize žen se popáté za sebou radovaly hráčky Liberce. Ve finále zdolaly Tatran Střešovice také 3:1. Čtvrté utkání v neděli rozhodly až samostatné nájezdy.

Muži: Pepino Ostrava - Tatran Střešovice
Vláda florbalistů Tatranu Střešovice na české scéně nekončí. Hráči pražského klubu získali pátý mistrovský titul za sebou a už devátou trofej v ligové historii.

Ostravský útok na zlato znovu ztroskotal. Pepino selhalo v domácím prostředí, v němž i před rekordními návštěvami prohrálo oba finálové zápasy. Ani v nedělním utkání nedokázalo do úspěšného konce dovést slibně rozehranou partii.

Do 48. minuty domácí bránili hubené vedení 2:1, ale klíčové pasáže opět nezvládli. Dvě branky hostujícího Jedličky během devíti minut znamenaly zvrat, ale Pražané si na mistrovské oslavy museli počkat až do prodloužení.

Závěrečnou power-play Ostravanů totiž umocnil svým vyloučením Hozman a Ostřanský 54 sekund před koncem při hře šest na čtyři vyrovnal. Obrat z říše snů mohl dokonat Chrápek, ale jeho švih 14 sekund před koncem řádné hrací doby se zastavil na tyčce.

Prodloužení ukončil v páté minutě Freund, jehož gól Tatranu zajistil devátý titul v historii.

Výsledek - finále:
Pepino Ostrava - Tatran Střešovice 3:4 v prodl. (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky:
14. Ostřanský (Kozel), 19. Tříska (Skalík), 60. Ostřanský (Machala) - 7. Šádek (Fuchs), 48. Jedlička z trestného střílení, 57. Jedlička (Fuchs), 65. Freund.
Rozhodčí: M. Bartošek, D. Bartošek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 1530. Konečný stav série 1:3.


Ženy: Liberec Crazy Girls - Tatran Střešovice
Po bezbrankové úvodní části se Liberec v druhé třetině dostal do vedení po kombinaci dvou zahraničních akvizicí. Po přihrávkách Rusky Šamaninové se v 23. i v 26. minutě trefila Polka Piotrowská.

I Tatran se pak po dvouzápasovém střeleckém půstu dočkal trefy a Novotná s Billou vyrovnaly. Severočešky získaly vedení opět v 36. minutě po gólu Pacákové.

Pražankám se podařilo vyrovnat jedenáct minut před koncem základní hrací doby, ale v nájezdech byly úspěšnější obhájkyně titulu. Za Liberec se trefily Svobodová a Petra Chybová, za Střešovice jen Kalousová.

Výsledek - finále:
FBC Liberec Crazy Girls - Tatran Techtex Střešovice 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
23. Piotrowská (Šamaninová), 26. Piotrowská (Šamaninová), 36. Pacáková (Šindelová), rozhodující samostatný nájezd P. Chybová - 27. Novotná, 32. Billá (Šteglová), 49. Kalousová. Rozhodčí: V. Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 360. Konečný stav série 3:1.

,