Tigers: radost ze vstřelené branky (zleva Svobodová, Jílková, Dostalíková, Jarolímová)

Tigers: radost ze vstřelené branky (zleva Svobodová, Jílková, Dostalíková, Jarolímová) | foto: Martin Flousek, www.xflorbal.xf.cz

Florbalistky Tigers vyhrály i druhé finále a k titulu jim chybí poslední krok

  • 1
Florbalistky Tigers SJM porazily i ve druhém finálovém utkání extraligy tým FBŠ Bohemians 6:2 a po nedělní naprosto shodné výhře je dělí poslední krok od zisku čtvrtého titulu za sebou.

Klub, který předešlé tři roky vládl extralize ještě jako Děkanka Praha, dnes sice prohrával po první třetině 0:1, ale v druhé třetině dvěma góly otočil stav a v závěrečném dějství vítězství pojistil. Hattrickem se na tom podílela Kristýna Jílková.

Třetí zápas série pražských derby na tři vítězství se hraje v sobotu od 16:00 opět v hale Sparty na Podvinném mlýně.

Stejně jako v prvním zápase vyšel lépe vstup do utkání hostujícímu týmu, když v třetí minutě prostřelila brankářku Váňovou lehkou střelou Adéla Bočanová. Vzápětí byla blízko vyrovnání Jílková, ale trefila jen horní tyč.

Hráčky Bohemians byly v první třetině nebezpečnější, ale hned po 57 vteřinách druhého dějství ztratily vedení, když vyloučení Černé potrestala Billá. Favoritky v 24. minutě otočily stav na svou stranu, když kombinační akci po přihrávce Košturiakové zakončila Jílková. Těsný stav přes další šance Tigers trval až do úvodu závěrečné třetiny.

Tigers - Bohemians: brankářka Hana Váňová (Tigers) řeší situaci před svou svatyní

Brankářka Hana Váňová (Tigers) řeší situaci před svou svatyní

Tigers - Bohemians: domácí chystají obranný val

Tigers - Bohemians: domácí chystají obranný val

Ve 44. minutě přidala Jílková svou druhou trefu v utkání, za 103 vteřin zvýšila už na rozdíl tří branek Jarolímová a v 49. minutě dovršila Jílková hattrick. V 55. minutě zkorigovala stav opět Adéla Bočanová, ale v 59. minutě ještě využila přesilovku Tigers Svobodová.

"Naše hra opět nebyla optimální, bylo tam hodně nervozity. Ale výsledek nás těší," řekla trenérka Tigers Markéta Šteglová.

Tigers SJM - FbŠ Bohemians 6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky:
21. Billá (Šindelová), 24. Jílková (Košturiaková), 44. Jílková (Šteglová), 45. Jarolímová, 49. Jílková (Jarolímová), 59. Svobodová (Klímová) - 3. A. Bočanová (K. Bočanová), 55. A. Bočanová. Rozhodčí: Chvosta, Vápeník. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 136. Stav série: 2:0.

,