Otrokovičtí florbalisté slaví gól v zápase s Chodovem.

Otrokovičtí florbalisté slaví gól v zápase s Chodovem. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Florbalisté Otrokovic shánějí hlavního partnera, trenéra už našli

  • 1
Před rokem postoupili florbalisté Otrokovic poprvé v historii do extraligy, a přesto změnili trenéra, když pracovně zaneprázdněného manažera klubu Petra Hrabce nahradil Jan Holovka.Ani on ale nevydržel u týmu více než sezonu. I když splnil cíl v podobě účasti v play-off, vystřídal ho Martin Hájek.

Důvodem jsou finance. "Vypadl nám sponzor, který pana Holovku platil," prozradil Hrabec.

Otrokovičtí Panteři výběrem 28letého Hájka překvapili i jeho samotného. "Zaskočilo mě to. Neměl jsem ani žádné náznaky zájmu," přiznal bývalý hokejista prvoligových Rosic, který hrál florbal jen na amatérské úrovni a ve florbale trénoval nejvýše prvoligový Hattrick Brno.

"Víme, že jsme šli do rizika, ale Martinovi věříme. Je nesmírně pracovitý," vyzdvihl Hrabec.

Pracovitost svých nových svěřenců si pochvaluje i Hájek. "Kluci makají, dřou. Jejich přístup je výborný," pronesl kouč Panterů.

Změny v Otrokovicích

Příchody:

První trenér: Martin Hájek (Hattrick Brno). Druhý trenér: Aleš Prudký. Konzultant: Daniel Folta. Hráči: Ladislav Kudláček, Ladislav Pejša (oba návrat k florbalu).

Odchody:

Trenér: Jan Holovka. Hráči: Dan Mikeška (pracovně Finsko), Petr Klapita, Pavel Barabáš (oba konec hostování).

O fyzickou připravenost se bude starat o 18 let starší atletický trenér Aleš Prudký, který dříve působil u interligových házenkářek Veselí nad Moravou.

"Má zkušenosti, nadhled, autoritu a díky tomu, že je z Otrokovic, mužstvo dobře zná. S Hájkem se budou vhodně doplňovat," poznamenal Holovka.

Oba trenéři podepsali smlouvu na jednu sezonu. Realizační tým doplňuje ještě konzultant Dan Folta, což je stejně jako kondiční trenér v Otrokovicích novinka.

"V extralize jsme prvním týmem, který post konzultanta zavedl," tvrdí Hrabec. Folta bude analyzovat hru Panterů i jejich soupeřů. Za svou práci přitom nebude honorovaný. "Je velkým fandou našeho klubu," vyložil s úsměvem manažer Otrokovic.

Pro klub je to příjemná zpráva, protože se mu zatím nepovedlo naplnit rozpočet na příští rok, který činí 1,7 milionu korun.

"Schází nám třicet procent. Věřím ale, že je získáme," pravil Hrabec, který rovněž shání generálního partnera, jenž by se objevil i v názvu klubu. "Obešli jsme všechny významné firmy ve městě a žádná nezareagovala," posteskl si.

I přesto mají Otrokovice vyšší ambice než v předchozí sezoně, kterou ukončili na sedmé příčce. "Každý rok se chceme zlepšovat o jedno místo," pravil Hrabec.

"Extraligu jsem sledoval, a jak jsem poznal mužstvo, potenciál má velký," přidal se Hájek. Tým se zatím příliš nezměnil, výraznější posily mají teprve dorazit. "Půjde o hráče s vazbou na region," dodal Hrabec.