florbal, ilustrační foto

florbal, ilustrační foto | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Florbalista Skácel zazářil v lize sedmi body, jeho Pepino teď vyzve Brno

  • 0
Excelentní minulou sezonu, v níž vytvořil rekord extraligy v produktivitě, připomněl florbalista Petr Skácel z FBC Pepino Ostrava o víkendu v Praze. Na výhře 10:5 nad Spartou Praha se podílel sedmi body za tři branky a čtyři asistence.

"Sparta kousala tak třetinu a půl, potom fyzicky odpadla. Ve druhé části už ale postupně odpadala a konec jsme už ovládali my," líčil autor hattricku Petr Skácel, který začátek utkání odehrál v první formaci s Tomášem Třískou a Janem Danišem.

Toho pak nahradil navrátilec z SSK Future Jiří Vašíček. "Bude na trenérovi, zda ke mně a Tomáši Třískovi nasadí mladého Honzu Daniše, nebo Jirku Vašíčka," poznamenal Petr Skácel a dodal: "S Jirkou jsem ale spokojen.
Přestože jsme spolu nějakou dobu nehráli, dokázali jsme se zase rychle dohodnout a souhra by mohla fungovat."

S výkonem Jiřího Vašíčka, který se z Prahy do Ostravy vrátil po dvou sezonách, byl spokojený i kouč Pepina Jan Holovka. "Je vidět, že tam ještě chybí souhra, ale s nasazením jsem spokojen. Vstřelil i gól, takže věřím, že to příště bude jenom lepší," podotkl Jan Holovka.

Další utkání odehrají florbalisté FBC Pepino Ostrava už zítra, kdy v předehrávce 10. kola extraligy hostí od 17:30 hodin celek Brno Bulldogs. "Je to nevyzpytatelný soupeř.

Brno hraje spolu dlouho, což je jeho výhoda, nemá ale žádnou velkou osobnost. Toho chceme využít a rozhodně doma budeme bojovat o tři body," prohlásil kanonýr Pepina Petr Skácel.