Forbalistky FBC Ostrava

Forbalistky FBC Ostrava | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Florbalistky Ostravy porazily na Poháru mistryň v duelu o bronz Kloten-Dietlikon

  • 0
Florbalistky FBC Ostrava dosáhly při premiérové účasti na Poháru mistryň ve finském městě Lempäälä na bronz. V duelu o třetí místo porazily švýcarský celek Kloten-Dietlikon Jets 4:2. Gólem a asistencí k tomu pomohla Veronika Káčová.

Turnaj šampionů, který se v minulých dvou letech nehrál kvůli pandemii koronaviru, ovládl potřinácté za sebou švédský celek. Thorengruppen porazil ve finále TPS Turku 5:2.

Po sobotní semifinálové porážce s TPS Turku 2:4 získaly české šampionky v duelu o bronz v úvodní třetině dvoubrankový náskok. V čase 6:52 otevřela skóre Malwina Zagórská a ve 12. minutě překonala Livii Werzovou také Káčová.

Na přelomu první a druhé třetiny se švýcarské mistryně ubránily při vyloučení Sereinny Zwisslerové. Ve 27. minutě zajistila Ostravankám Pavlína Bačová už tříbrankový náskok. Po 19 sekundách závěrečné části navíc proměnila trestné střílení Kristína Hudáková.

Veronika Tomšová poprvé inkasovala až v 50. minutě, kdy využila přesilovou hru při trestu Káčové Linn Larssonová. V čase 57:10 při power play ještě skórovala Laila Edizová, ale tým Jakuba Robenka už do konce utkání dvoubrankový náskok uhájil.

„Je to čiré štěstí. O tom jsme snily. Tuto medaili asi stavíme nejvýš,“ řekla webu Mezinárodní florbalové federace brankářka Tomšová, která k vítězství přispěla 26 úspěšnými zákroky. „Připravovaly jsme se na to celou sezonou, takže jsme opravdu šťastné,“ doplnila obránkyně Karolína Bínová.

Pohár mistryň ve florbalu v Lempäälä (Finsko):

Finále:
TPS Turku - Thorengruppen IBK 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky:
11. Nordlundová, 36. Rantanenová - 20. a 60. V. Kauppiová, 29. a 54. Wibronová, 36. M. Johanssonová. Rozhodčí: Reichelt, Kostinek (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 948.

O 3. místo:
FBC Ostrava - Kloten-Dietlikon Jets 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky:
7. Zagórská (Káčová), 12. Káčová (Mlejnková), 27. Bačová (Pudišová), 41. K Hudáková z trestného střílení - 50. Larssonová (Edizová), 58. Edizová (Metzgerová). Rozhodčí: Andersson, Eliasson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 217.

,